ENERGI

Petroleumstilsynet: Oljeselskapene ikke gjør nok for å styrke sikkerheten

Direktør Anne Myhrvold i Petroleumstilsynet er ikke fornøyd med grepene oljeselskapene har tatt for å forbedre sikkerheten på norske oljeplattformer.

Direktør i Petroleumstilsynet Anne Myhrvold mener oljeselskapene ikke gjør nok for å styrke sikkerheten på norsk sokkel.
Direktør i Petroleumstilsynet Anne Myhrvold mener oljeselskapene ikke gjør nok for å styrke sikkerheten på norsk sokkel. Foto: Carina Johansen/NTB
30. mars 2023 - 14:51

– Det overordnede bildet for 2022 er at risikonivået er uendret. Det har det vært lenge, og det er ikke lengre godt nok, sier Myhrvold i en pressemelding.

Risikonivået på norsk sokkel har samlet sett vært på det samme nivået de siste ti årene. Også antall storulykker ligger på et lavt nivå. I stor grad viser det at næringens arbeid med risikostyring har effekt, men direktøren er ikke imponert over at trenden nå flater ut.

– Dette er ikke akseptabelt. Her trengs det målrettet innsats fra de ansvarlige selskapene, sier Myhrvold.

Russlands invasjon av Ukraina i februar i fjor har også gjort behovet enda større, ifølge direktøren.

– Sikkerheten har aldri vært viktigere enn nå. Sikker drift på norsk sokkel og på landsanleggene er avgjørende for energisikkerheten i Europa, sier hun.

Hyttesalget i fjor var det laveste det har vært i Norge på fem år, men stadig flere nordmenn kjøper fritidsbolig til flere millioner kroner.
Les også

Salget av de dyreste hyttene skyter i været

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.