PODKAST

Pandemien stoppet solkraftveksten i Norge

I fjor vokste solkraft over hele Europa, til dels kraftig – men ikke her i landet.

Solkongen: Selskapet til Otovo-sjef Andreas Thorsheim er blitt størst på soltak i Norden, og skal ta selskapet på børs.
Solkongen: Selskapet til Otovo-sjef Andreas Thorsheim er blitt størst på soltak i Norden, og skal ta selskapet på børs. Foto: Odd Richard Valmot
4. feb. 2021 - 20:00

I de fem årene Otovo har levert ferdige solkraftanlegg har de opplevd en kraftig årlig vekst. Nå er de godt etablert i mange land i Europa, og de er størst i sin bransje i Norden.

Nylig startet de opp i Polen og har allerede levert de første soltakene her. Derfor var de rustet for at det buttet litt her i landet i fjor. Nå tror de på ny kraftig vekst drevet av høye strømpriser og god støtte fra Enova, men støttebeløpet skal litt ned til sommeren.

Teknologien blir stadig bedre. De beste panelene selskapet leverer har nettopp blitt fem prosent bedre enn tidligere. Denne utviklingen vil fortsette i mange år sier Otovo-sjef Andreas Thorsheim, som vi snakker med i dag.

Da kan det gå her som det her gjort i Australia, hvor de var mye tidligere ut med å bruke solstrøm. Der bytter de ut ti år gamle paneler og utnytter de brukte i andre installasjoner. Det er mye billigere å bytte paneler enn å installere et anlegg fra grunnen.

Teknisk Sett: Moberg & Valmot

Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.

Jan M. Moberg og Odd Richard Valmot i Teknisk Ukeblad er begge sivilingeniører med solid teknologisk bakgrunn. Hver uke snakker de om aktuelle teknologiske temaer i TUs podkast Teknisk sett.

Normalt publiseres Teknisk sett hver torsdag ettermiddag.

Les også

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.