INDUSTRI

På plass i Finland

Think-sjef Richard Canny har stor tro på effekten av å knytte tettere bånd til EnerDel og Valmet Automotive.
Think-sjef Richard Canny har stor tro på effekten av å knytte tettere bånd til EnerDel og Valmet Automotive. Bilde: Asbjørn Goa
9. okt. 2009 - 07:50

LILLESTRØM: Det forteller Think-sjef Richard Canny til Teknisk Ukeblad.

– Vi har nå fått flyttet over produksjonsutstyret til Finland. Oppstart av produksjonen vil skjer i slutten av november eller tidlig i desember, sier Canny som torsdag besøkte Nerec-messen på Lillestrøm.

Tette finske bånd

Det var i slutten av august at Think fikk finansiell redning ved at Ener1, som eier batteriprodisenten EnerDel, det statlige investeringsselskapet Investinor, amerikanske General Electric og det amerikanske ventureselskapet Kleiner Perkins Caufield gikk inn med nye 47 millioner dollar.

Statlig fond berget Think

Her skal Think lages

Produksjonen flyttes til Valmet Automotive, nærmere bestemt fabrikken Uusikaupunki (Nystad på svensk) på Finlands sør-vestkyst.

Valmet regner med å tre milioner euro på å bygge opp produksjonslinjen for Think, og blir også en mindre aksjonær i elbilselskapet.

Side-om-side med Think skal også den ladbare hybriden Fisker Karma bygges.

Les også: Fisker etter avgiftslette

– Vi foretar nå ikke bare en finansiell, men også en operasjonell rekonstruksjon. Vi er i ferd med å etablere en nær strategisk allianse med Valmet Automotive. De er store og erfarne og har allerede bidratt med engineering til oss, forteller Canny.

2012-modell i USA?

Canny holdt et foredrag på Nerec-konferansen og ble spurt om hvordan han ser på konkurransen som hardner seg til nå som elbiler er i ferd med å forlate nisjerollen og bli et masseprodukt også industrigigantene satser på.

Think-sjefen påpekte som vanlig at Think fortsatt har et forsprang på de aller fleste.

– Og det har vi tenkt å beholde. Vi ser at de store aktørene nå beveger seg mot også å bli batteriutviklere og -produsenter. Det tror jeg sinker dem. Jeg har fortsatt stor tro på vår strategi om å være batteriuavhengige og til enhver tid kunne benytte oss av de beste og billigste batteriene på markedet. Batteriutviklingen skjer raskt. Mye raskere enn bilindustriens tradisjonelle fireårssykluser som mange av de store fortsatt jobber etter, hevder Canny.

Han forteller at Think har kapital nok til å sette Think City i produksjon, men vil trenge mer for å sette neste generasjons Think i produksjon. Den som på konseptstadiet heter Think O.

Det blir 2012-modellen og blir trolig satt i produksjon i USA. Canny sier at de fortsatt er i låneforhandlinger med det amerikanske energidepartementet, DOE.

Think bekrefter USA-fabrikk

– Nå er USA moden for Think

Think Ox
Thinks 2012-modell vil trolig hente enkelte elementer fra konseptbilen O. Foto: Asbjørn Goa Asbjørn Goa

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.