OFFSHORE

Ormen til land

Dermed kan Aukra kommune slippe jubelen løs. Ilandføringsanlegg og prosessanlegg i kommunen vil gi betydelige inntekter i kommunekassa.

Utbyggeren Norsk Hydro går for denne løsningen, som blant annet Statoil har kjempet i mot. Fredag kommer imidlertid statsoljeselskapet og de andre rettighetshaverne til å gå inn for den kominerte løsningen med undervannsinstallasjoner og prosessering i nordmørsfylket.

Endelig avgjørelse faller i Stortinget 19. desember.

Prosjekteringen av Ormen Lange har fulgt to alternativer: I det ene konseptet bygges feltet ut med undervannsbrønner og gassen føres til Nyhamna i Aukra kommune. I det andre bygges også feltet ut med undervannsbrønner, men gassen føres til en flytende prosesseringsplattform før gassen føres direkte videre i rørledning sørover til eksisterende rørledninger i Nordsjøen. Sistnevnte er nå endelig forkastet av Norsk hydro.

Prosjektledelsen i Hydro har vurdert de to konseptene ut fra 15 kriterier som foruten teknikk også omfatter økonomi, miljø og samfunn. Den totale nytten for samfunnet er tillagt betydelig vekt.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.