OLJE OG GASS

Oljerigg fikk slagside

De 140 om bord forberedte seg på evakuering.

TRANGT: Scarabeo 8 (i bakgrunnen) lå i vår sammen med West Elara og Cosl Innovator ved Westcon Yard i Ølenfjorden for klargjøring.
TRANGT: Scarabeo 8 (i bakgrunnen) lå i vår sammen med West Elara og Cosl Innovator ved Westcon Yard i Ølenfjorden for klargjøring. Bilde: Westcon/Øyvind Sætre
4. sep. 2012 - 18:22

De 140 om bord forberedte seg på evakuering da boreriggen Scarabeo 8 tilhørende italienske ENI fikk slagside i Barentshavet tirsdag.

Plattformen fikk slagside klokken 15.15, men innen det var gått halvannen time var den tilbake i normalposisjon, melder NRK.

Les også: Disse prosjektene sprekker med 40 milliarder

Under kontroll

Hovedredningssentralen Nord-Norge ble varslet, men opplyste senere at deres oppdrag ble avsluttet etter kort tid.

– Vi mobiliserte også vår beredskapsorganisasjon på land, men siste melding fra Scarabeo 8 er at situasjonen der er under kontroll. Ingen er skadd, og brønnen er sikret, opplyser Oddvar Ims i ENI Norges mediegruppe.

Den delvis nedsenkbare riggen Scarabeo 8 driver leteboring for ENI Norge på et felt som ligger omtrent 190 kilometer nord for Hammerfest.

Standby

Ifølge Nordlys ligger to supplybåter standby for å bistå dersom det blir nødvendig.

Det er forholdsvis godt vær i området, med 20 knops vind og en bølgehøyde på litt over to meter.

Les også:

Dette har gått galt med Goliat

Forsinkelse og kostnadssmell på Goliat

Yme kan bli totalskadd i høststorm  

De 10 største oljefunnene etter år 2000  

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.