MASKINER & UTSTYR

Offentlige byggherrer sammen om stor konferanse mede tema nullutslippsmaskiner

Hvordan skal bransjen realisere betydelige kutt i utslippene frem mot 2030? Og finnes det store nullutslippsmaskiner som kan bidra til å nå målet? Det er noen av spørsmålene man skal få svar på når byggherrer og levrandører møtes til konferanse om temaet i mai.

 Konferansen retter seg mot segmentet store nullutslippsmaskiner
Konferansen retter seg mot segmentet store nullutslippsmaskiner Foto: Alexander Rostad
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
16. mars 2022 - 16:26

Det er Statens vegvesen, i samarbeid med Bane Nor, Nye Veier og Oslo kommune, som inviterer til leverandørkonferanse om store nullutslippsmaskiner. Arrangementet skjer under Vei & Anleggs-utstillingen på Norges Varemesse i Lillestrøm, 13. mai.

Hensikten med konferansen er å invitere til dialog mellom oppdragsgiverne og bransjen om hvordan man kan realisere betydelige kutt i utslippene frem mot 2030.

Mangeårig styrerådgiver Arne Selvik, her utenfor Bergen.
Les også

– Vitner om en kultur hvor uavhengighet og integritet kommer i andre rekke

Fullskala piloter med nullutslippsmaskiner

Statens vegvesen har mål om å halvere klimagassutslippene fra anleggsvirksomheten mot 2030. I regjeringens handlingsplan for fossilfri anleggsplass i transportsektoren er uttesting av fullskala piloter med nullutslippsmaskiner et viktig punkt. Regjeringen vil bruke krav i offentlige anskaffelser som virkemiddel for å redusere utslippene fra anleggsplassene.

Etaten mener at det ikke er mulig å oppnå store nok utslippskutt med de maskinene som er på markedet i dag. Mindre forbedringer på dagens maskiner eller logistikktiltak vil ikke ta oss til målet, og biodrivstoff er ikke et tema på konferansen.

Gjelder veibyggingsmaskiner over 40 tonn

Konferansen retter seg mot segmentet store anleggsmaskiner. Vi ser for oss at dette er maskiner som benyttes til bygging av vei, normalt tyngre enn 40 tonn, men utelukker ikke andre løsninger dersom de er egnet til å gjøre relevante arbeidsoperasjoner.

Arrangementet er åpen for alle leverandører som ønsker å delta. Andre målgrupper er bransjeforeninger, bedriftsnettverk, forsknings- og utviklingsmiljøer, interesseorganisasjoner, innkjøpere, mv.

Midt under Vei & Anlegg

Leverandørkonferansen markerer starten på en markedsdialog med oppfølgende 1:1-møter med leverandører, der mulige konsepter presenteres nærmere. Konferansen holdes på norsk språk.

Det åpnes for at leverandørpresentasjoner kan holdes på norsk/skandinavisk eller engelsk. Alle presentasjoner som vises sammenstilles og gjøres tilgjengelig som dokumentasjon, sammen med et kort møtereferat.

Leverandørkonferansen arrangeres parallelt med messen «Vei & Anlegg 2022», som er Nordens største utstilling av maskiner, verktøy og tjenester til bygg og anlegg.

Påmelding: https://response.questback.com/statensvegvesen/Leveranorkonferanse
Påmeldingsfrist: tirsdag 3. mai.

Nye Veier har plukket ut tre firmaer som skal konkurrere om å skredsikre riksvei 13.
Les også

Tre entreprenører konkurrerer om å få rassikre riksvei 13

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.