OLJE OG GASS

Nytt Statoil-funn i Tanzania

2012 har vært et gjennombrudd for Statoil i Øst-Afrika.

Tre funn: Lavani-2-brønnen ble boret til en samlet dybde på 5270 meter på 2580 meters vanndyp. Brønnen ligger om lag fem kilometer sørøst for Lavani-1-funnet, og 20 kilometer sør for Zafarani-1-brønnen.
Tre funn: Lavani-2-brønnen ble boret til en samlet dybde på 5270 meter på 2580 meters vanndyp. Brønnen ligger om lag fem kilometer sørøst for Lavani-1-funnet, og 20 kilometer sør for Zafarani-1-brønnen.
21. des. 2012 - 09:07
Vis mer

Statoil håpet at Lavani-1-funnet fra tidligere i år kunne være enda større enn først antatt. Derfor boret selskapet en avgrensningsbrønn fem kilometer sørøst for funnet.

Der fant de mer gass, men det var et helt nytt felt.

- Lavani-2-brønnen var en vellykket avgrensningsbrønn. Brønnen ble boret ned til det andre målet og traff da et separat og betydelig gassbærende reservoar fra krittperioden, skriver selskapet i en pressemelding.

Les også: Statoil motarbeider korrupsjonsjegere

Leteskusess

Dette året har vært et gjennombrudd for Statoil i Øst-Afrika. Neste år vil Statoil og partneren ExxonMobil kunngjøre oppdaterte volumer for den suksessrike leteblokken.

– Disse tre funnene forsterker vår tro på potensialet i blokk 2 i Tanzania. Brønnen undersøkte det dypereliggende Saffron-målet, og dette nye funnet ser lovende ut, sier Nick Maden, direktør for internasjonal leting i Statoil.

Les også: Statoil finner mest i verden

Vurderer utbygging

Lavani-2-brønnen gir også viktig informasjon til partnerene som vurderer mulighetene for gassutbygging i Tanzania, trolig blir det et stort LNG-anlegg.

– Lavani-2 er den tredje brønnen i en ambisiøs borekampanje som omfatter fire brønner på ett år. Den neste brønnen vil bli en avgrensningsbrønn i Zafarani-funnet. Samtidig vil partnerskapet samle inn nye seismiske 3D-data som vil hjelpe oss til å finne flere mål i blokk 2, sier Maden.

Les også:

Norge på fjerdeplass i oljeleting  

Dette er årets ingeniørbragd

Skal pumpe inn 35 milliarder på Gullfaks

Slik vil en havbunnsfabrikk kunne fungere  

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.