T2

Nye tjenester fra TomTom

UTVIDER: Direktør for innhold og tjenester i TomTom, Josette Udo, vil hjelpe deg med mer enn å finne veien. Også de beste restaurantene skal du kunne finne med GPS-en.
UTVIDER: Direktør for innhold og tjenester i TomTom, Josette Udo, vil hjelpe deg med mer enn å finne veien. Også de beste restaurantene skal du kunne finne med GPS-en. Bilde: Odd Richard Valmot
1. sep. 2011 - 13:08

Berlin: Klemt mellom stadig flere biler med innebygget navigasjon og gratis navigasjon på Androidmobiler via Google Maps benytter TomTom forbrukerelektronikkmessen i Berlin, IFA, til å lansere nye tjenester.

Nå er det ikke lenger selve GPS-en som står i fokus, selv om de har nye modeller her også. Nå handler det om å gjøre navigeringen så enkel for brukerne som mulig. Derfor er de nye navigatorene koblet til nettet med et SIM-kort som kan brukes så mye man lyster i et år etter å ha kjøpt en ny enhet. Deretter koster tjenestene 15 euro i året.

Hjelper deg å finne

– Det er ikke alltid folk vet helt hvor de skal. Av og til leter de etter et hotell, en restaurant eller noe annet. Med nye Search & Go LIVE Services kan folk bruke tjenester som Expedia, TripAdvisor og Yelp for å velge et sted i nærheten. Her kan de f.eks. velge seg et hotell og de vil se hva tidligere gjester har uttalt, hva det koster og andre opplysninger. Når de har bestemt seg er det bare å trykke på en knapp, så beregnes den mest effektive ruten via sanntid trafikkinformasjon med det vi kaller HD Traffic, sier direktør for innhold og tjenester i TomTom, Josette Udo.

Holder kontakten

Det er ikke bare bilistene som skal få glede av de nye tjenestene. Brukerne kan twitre ut hvor de er, slik at venner og kjente vet det.

Når det beregnes at de er fremme sendes også ut – og blir antatt ankomst endret, så twitres det automatisk.

Les flere nyheter fra IFA:

Sonys tablet kommer i år

London-OL skal sendes i 3D

Premiumlinser fra Panasonic

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.