Azure Kinect i medisinsk behandling

Nye sensorer teleporterer legen hjem for å gjøre kompleks behandling lett tilgjengelig

Sopra Steria ser store industrielle muligheter med de nye 3D-sensorene som er i ferd med å komme på markedet.

Vennlig og hjemme: Noen barn med psykiske utfordringer må behandles hjemme. I prosjektet Theraport vil de kunne møte terapeuten via AR-briller i form av en vannlig avatar. (Foto: UiO)
Leder Marit Gjetvik koordinerer og følger opp prosjekter og aktiviteter innenfor HoloCare-paraplyen. (Foto: Sopra Steria)
Marit i 3D: Azure Kinect Body Tracking Viewer ser og prosesserer Marit Gjevik som dybdeinformasjon i oransje og beregner fram leddene i kroppen som så kan brukes til å kontrollere avatarer. (Foto: Odd R. Valmot)
Kontrollsenter: Her ser vi hvordan Asure Kinect-sensorer ser på Leaman og representerer de ulike deler av informasjonen på skjermen. Nederst til venstre er den optiske videoen. Bildet over viser informasjonen fra TOF-kameraet, altså dybdeinformasjonen. Øverst til høre er et prosessert bilde som viser avstanden til de ulike delene av bilde representert som farger. Ikke ulikt måten temperatur representeres på når et termokamera viser et bilde. (Foto: Odd R. Valmot)
Lager avatar: Prosjektleder i Sopra Steria blir fanget inn av en Azure Kinect 3D-sensor som lager en avatar av han i sanntid. (Foto: Odd R. Valmot)
Prosjektleder: Jan Ivar Ernø er prosjektleder av Theraport og psykologspesialist ved Barne- og ungdomspsykiatrisk avdeling, Oslo Universitetssykehus. (Foto: UiO)

Sopra Steria ser store industrielle muligheter med de nye 3D-sensorene som er i ferd med å komme på markedet.

I USA og Kina har Microsoft lansert en ny industriell versjon av sin spillorienterte kamerasensor Kinect som de har sluttet å produsere. Azure Kinect, som den nye vesentlig mindre sensoren heter, har et 12 megapiksler fargekamera og et 5 MP, såkalt TOF-kamera. Det siste betyr time of flight, det vil si hvor lang tid lyset har brukt frem og tilbake til de ulike punktene kameraet ser. I tillegg har sensoren treaksede akselerometre og gyroskoper, så den vet hvordan den beveger seg.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå