INDUSTRI

Ny NOx-avtale signeres i dag

Steigtind går mellom Svolvær og Sandnessjøen på kontrakt med Nordland Fylkeskommune.  Torghatten Nord og Mecmar vil bygge om og sette inn eksosanlegg med NOx-remnsing, som tar bort 80 % NOx og sparer rederiet for mye drivstoff.
Steigtind går mellom Svolvær og Sandnessjøen på kontrakt med Nordland Fylkeskommune. Torghatten Nord og Mecmar vil bygge om og sette inn eksosanlegg med NOx-remnsing, som tar bort 80 % NOx og sparer rederiet for mye drivstoff. Bilde: Torghatten Nord
Mona StrandeMona StrandeJournalist
14. des. 2010 - 08:42

Miljøverndepartementet og 15 næringsorganisasjoner vil i dag underskrive en ny NOx-avtale.

Gir effekter

Den skal sikre at Norge reduserer sine årlige NOx-utslipp med 16.000 tonn innen utgangen av 2017.

Den første NOx-avtalen ble underskrevet i 2008, og har ført til betydelige kutt i NOx-utslippene, skriver Miljøverndepartementet i en pressemelding.

OLF og Norsk Industri

De 15 organisasjonene som skal underskrive avtalen er:

Byggevareindustriens Forening, Fiskebåtredernes Forbund, Fiskeri- og Havbruksnæringens Landsforening, Fraktefartøyenes Rederiforening, Hurtigbåtenes Rederiforbund, KS Bedrift, NHO Luftfart, NHO Reiseliv, Norges Fiskarlag, Norges Rederiforbund, Norsk Fjernvarme, Norsk Industri, Næringslivets Hovedorganisasjon, Oljeindustriens Landsforening og Rederienes Landsforening.

Les også:

Grønn bølge

NOx-fond kan være modell for miljøkutt

Flere fjerner NOx

NOx-ombygging 100

Ingen NOx-krav ved Oslo Havn

NOx-utslippene bare øker

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.