KRAFT

NVE tillater søndagsarbeid

SØNDAGSFLYVING TILLATT: Arbeiderne ved Sima-Samnanger-linjen har lov til å fly på søndager når prosjektet blir forsinket på grunn av dårlig vær, sier NVEs kommunikasjonsdirektør Bjørn Svenungsen.
SØNDAGSFLYVING TILLATT: Arbeiderne ved Sima-Samnanger-linjen har lov til å fly på søndager når prosjektet blir forsinket på grunn av dårlig vær, sier NVEs kommunikasjonsdirektør Bjørn Svenungsen. Bilde: Jannicke Nilsen
3. aug. 2011 - 11:25

Som Teknisk Ukeblad Bygger master på søndager , brukte Statnett søndag helikopter på Sima-Samnanger-utbyggingen, i fjellet overfor Ålvik i Kvam.

Dette mente Hardangeraksjonen var i strid med Statnetts egen miljø- og transportplan, der det heter at det som hovedregel kun skal flys mellom klokka 7 og klokka 19 mandag til lørdag.

Les også: Nettleie-millioner til reklamebyrå

Vanskelige værforhold

Planen åpner for unntak ved vanskelige værforhold. Men motstanderne av kraftlinjen mener dette kun er for å fly folk ut av området etter klokka 19, og ikke å jobbe på søndager ved forsinkelser som er forårsaket av dårlig vær tidligere.

Les også: Bygger master på søndager

Unntak

Det er Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) som har godkjent miljø- og transportplanen, og direktoratet gir Statnett medhold i den vide tolkningen av unntaksreglene.

– Det skal i utgangspunktet ikke flys på søndager på grunn av støy. Men det kan gis unntak ved vanskelige værforhold for å sikre framdriften i prosjektet, sier NVEs kommunikasjonsdirektør Bjørn Svenungsen til Teknisk Ukeblad.

Les også: Monstermast havarerte

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.