BYGG

NVE starter befaring langs kvikkleiresoner i Gjerdrum, Nannestad og Ullensaker

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) vil i høst starte befaringer for å sjekke tilstanden langs kvikkleiresoner i Gjerdrum, Nannestad og Ullensaker. 

Natt til 30. desember 2020 gikk det et større leirskred i Ask i Gjerdrum kommune. Ti mennesker mistet livet i skredet.
Natt til 30. desember 2020 gikk det et større leirskred i Ask i Gjerdrum kommune. Ti mennesker mistet livet i skredet. Foto: Anders Martinsen, UAS Norway / Pool / NTB
22. sep. 2021 - 10:43

Befaringene vil starte opp 27. september og pågå utover høsten. Hoveddelen av arbeidet vil pågå i uke 39 og 42, skriver NVE.

– Kartleggingen er en del av et større prosjekt som ble startet i desember 2020 for vurdering av kvikkleiresonene i de tre kommunene. Hovedmålet med prosjektet er å få et oppdatert bilde av faregrad og risiko i gamle kvikkleiresoner, sier prosjektleder Ingrid Havnen i NVE.

Det var natt til 30. desember 2020 at det gikk et større leirskred i Ask i Gjerdrum kommune. Store deler av tettstedet ble evakuert, og over 1.600 mennesker ble berørt. Ti mennesker mistet livet i skredet.

Les også

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.