KARRIERE

Norske studenter hedres i utlandet

UNGE HELTER: Dette er et knippe av de norske teknologistudentene som skal lose 10.-klassinger og førsteårs videregående-elever inn i matematikkens og realfagenes verden. Bildet er fra åpningen av Enter-programmet i februar.
UNGE HELTER: Dette er et knippe av de norske teknologistudentene som skal lose 10.-klassinger og førsteårs videregående-elever inn i matematikkens og realfagenes verden. Bildet er fra åpningen av Enter-programmet i februar. Bilde: Leif Hamnes
Leif Hamnes
5. mars 2010 - 11:15
Vis mer

Prisen kommer i kategorien Developing the Future Workforce, og blir delt ut under 10th International Education and Business Partnership Conference i Toronto 25-28 april.

Les om prosjektet her: De skal redde realfagene

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

– Trenger å smake på kaffen

I Enter-programmet underviser realfagstudenter elever fra 15-18 år i realfag som en mentorordning, der elevene oppsøker de høyere utdanningsinstitusjonene og ikke omvendt. Renatesenterets leder Camilla Nereid begrunnet i februar dette grepet slik:

– Dette er én av de klareste erfaringene vi har trukket fra prosjektene som allerede eksisterer: Det at elevene besøker universitetene og høyskolene, fanger opp stemningen og inntrykk derfra – kanskje tilmed smaker på kaffen i kantina – har vist seg å være helt sentralt for effekten av tiltaket, sier Camilla Nereid.

Les også: Avviser at elevene er dårligere i realfag

NHO-ros

Det prisvinnende programmet er en videreutvikling av lignende, eksisterende tiltak ved NTNU og UiO (henholdsvis Seire- og Tenk-programmene) til en nasjonal modell.

– Prisen er først og fremst en heder til engasjerte realfagsstudenter som gir av seg og sin tid for å spre kunnskap om et fag de brenner for, sier Svein Oppegaard, direktør i Arbeidslivspolitikk i NHO.

FORVENTNINGER: Både NHO-direktør Svein Oppegaard, forskningsminister Tora Aasland og NITO-president Marit Stykket har høye håp for Enter-prosjektet.Han er stolt over prosjektet.– Å styrke et svekket realfag er av den største nødvendighet for å gi oss hendene og hodene som skal gi oss teknologien vi trenger for å opprettholde verdiskapingen, sier Oppegaard.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.