PODKAST

Norske Com4 har spesialisert seg på maskin til maskin-kommunikasjon og blitt en global aktør

– Markedet kommer til å eksplodere, mener Stein André Larner.

Dagens gjest til høyre: Sjef i Com4, Stein Andre Larner.
Dagens gjest til høyre: Sjef i Com4, Stein Andre Larner. Foto: Sondre Myrhol
12. nov. 2019 - 13:05

En podkast fra

Hør Teknisk sett på...

Sjefen i det norske teleselskapet Com4, Stein André Larner, forteller at de nå har over halvparten av markedet for maskin til maskin-kommunikasjon. Det har de fått ved å bli ved sin lest. De har spesialisert seg på å få alle slags dingser, fra pumper til AMS-målere, til å kunne kommunisere via mobilnettet.

De har avtaler med rundt 700 mobiloperatører rundt om i verden. De fleste av dem er nå i ferd med å rulle ut det nye «frekvensbåndet i frekvensbåndet» som skal bære NB-IoT og LTE-M signaler. En standard som vil gjøre slik kommunikasjon mye billigere og gi oss sensorer med ekstremt lavt strømforbruk. På Inside Telecom-konferansen snakket vi med Stein Andre Larner som ser store vekstmuligheter for Com4.

TU publiserer i ei uke daglige podkaster, med utgangspunkt i Inside Telecom-konferansen tirsdag 5. november. Dette er den fjerde podkasten i miniserien.

Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.
Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.

Podkasten Teknisk Sett

Jan M. Moberg og Odd Richard Valmot i Teknisk Ukeblad er begge sivilingeniører med solid teknologisk bakgrunn. Hver uke snakker de om aktuelle teknologiske temaer i TUs podkast Teknisk sett.

Følg vår nye side på Facebook!

Hvis du abonnerer på Teknisk sett på iTunes, Spotify eller en annen app, kan du laste ned og lytte til nye episoder hver uke. Vi legger normalt ut nye episoder torsdag ettermiddag, slik at du for eksempel kan laste den ned og høre på vei til jobben på fredager.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.