HELSE

Norsk oppfinner er klar til å lage virusmaske på få uker

Beskyttelsesutstyr er vanskelig å få tak i og effekten er begrenset. Et norsk selskap kan ha løsningen.

Viften i toppen av masken trekker infisert luft gjennom et svært avansert filter og skaper et overtrykk bak visiret som beskytter brukeren mot virus og andre partikler. Ved å kjøre luftstrømmen i revers kan smittede få filtrert luften de puster ut. Det er heller ikke lett å ta seg til ansiktet med visiret på om man berører infiserte områder med hendene.
Viften i toppen av masken trekker infisert luft gjennom et svært avansert filter og skaper et overtrykk bak visiret som beskytter brukeren mot virus og andre partikler. Ved å kjøre luftstrømmen i revers kan smittede få filtrert luften de puster ut. Det er heller ikke lett å ta seg til ansiktet med visiret på om man berører infiserte områder med hendene. Foto: Hepashield.no
19. mars 2020 - 14:30

Ideen til en maske som kan gi beskyttelse mot virus og bakterier er ikke ny, men da utbruddet av Covid-19 skjedde i Kina i desember ble det fart i sakene. Fysiker Morten Gulliksen, som har lang erfaring med fluid dynamikk og luftrensing, har på noen uker konstruert en maske for formålet. Nå er mange forskere og ingeniører engasjert for å få masken finansiert og produsert i rekordfart.  

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.