MARITIM

Norge leder an innen maritim bruk av hydrogen – kan gi nye industrisatsinger

Hydrogen er sett på som ett av de viktigste drivstoffalternativene for skipsfart. Nye prosjekter lanseres. De fleste foregår i Norge eller med sterk norsk deltakelse. Det gir fortrinn som kan utnyttes.

MF Hydra er i normal drift på riksvei 13 Hjelmeland-Skipavik-Nesvik som diesel-elektrisk batterihybrid ferge. Snart skal fergen gå på hydrogen – som et av de første fartøyene i verden.
MF Hydra er i normal drift på riksvei 13 Hjelmeland-Skipavik-Nesvik som diesel-elektrisk batterihybrid ferge. Snart skal fergen gå på hydrogen – som et av de første fartøyene i verden. Foto: Norled
Tore StensvoldTore StensvoldJournalist
13. juli 2021 - 10:00

Norled-fergen MF Hydra blir ett av verdens første hydrogendrevne fartøy. Norge lå lenge an til å bli først i verden, med oppstart oktober 2021, men prosjektet har brukt lengre tid på å få dokumentasjon og alle tekniske og praktiske detaljer på plass.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.