ENERGI

Norge kan bli Europas hydrogentank

Om 8800 kilometer med rørledninger på havbunnen tåler transport av hydrogen, vil det åpne seg et enormt marked for utslippsfri energi fra Norge til Europa – den dagen vi starter med produksjon av hydrogen.

Seniorforsker Vigdis Olden har ledet prosjektet om hydrogentransport i dagens rørledninger. Etter tre år nærmer prosjektet seg slutten og det ser ut til at konklusjonen er at hydrogen kan transporteres på samme måte som naturgass.
Seniorforsker Vigdis Olden har ledet prosjektet om hydrogentransport i dagens rørledninger. Etter tre år nærmer prosjektet seg slutten og det ser ut til at konklusjonen er at hydrogen kan transporteres på samme måte som naturgass. Foto: Joachim Seehusen
30. mai 2022 - 10:00

Foreløpig produseres ikke hydrogen i stor skala i Norge, men både Equinor og flere andre selskaper planlegger å produsere blått hydrogen: Det vil si at man skiller hydrogen ut fra naturgassen og sender CO2 til permanent lagring i undergrunnen på norsk sokkel. I tillegg planlegges produksjon av grønt hydrogen ved hjelp av elektrolyse.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.