IT

NorCERT-sjefen hedres

VINNER PRIS: Christophe Birkeland i NSM.
VINNER PRIS: Christophe Birkeland i NSM. Bilde: NSM
Leif Hamnes
2. mars 2010 - 10:01

Christophe Birkeland får ITAKT-prisen for 2009 for sin «mangeårige personlige innsats for å spre kunnskap om utviklingen i trusselbildet innen informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT) for enkeltpersoner, virksomheter og Norge som nasjon,» som det heter i pressemeldingen.

Les også:

Birkeland er avdelingsdirektør for NorCERT i Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM).

Han mottar prisen i forbindelse med ITAKTs (Internett- og Telebransjens Anti-Kriminalitets Tiltak) årsmøte i Oslo i dag.

Kommunikator

Prisen er på 20.000 kr og tildeles den eller dem som «har utmerket seg når det gjelder kriminalitetsbekjempelse innen telekommunikasjons- og internettsektoren».

– Han har demonstrert en særlig evne til å kommunisere trusler og beskyttelsestiltak langt utenfor IKT-menigheten, og han har skapt interesse for et vanskelig tilgjengelig tema i mediene og allmennheten. Vi håper prisen kan være et lite bidrag til at han fortsatt vil stå på i mange år, sier Henrik Seip, styreleder i ITAKT, om årets vinner.

Her er NSMs skrekkscenario

Vaktbikkje

NorCERTs oppgave er å forebyggeangrep mot samfunnskritisk infrastruktur og informasjon på IT-siden, varsle om alvorlige angrep, trusler og sårbarheter, og koordinere responsen på slike angrep.

– Dette var en hyggelig overraskelse og en fin oppmuntring., Truslene over internett øker for hver dag, og vi oppdager og håndterer stadig flere og mer alvorlige dataangrep, sier Birkeland.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.