NYHETER_BYGG

NCC ut av Snøhvit

10. juni 2002 - 15:03

- Statoil var ikke villig til å kompensere for kortere byggeperiode. Da er ikke lenger våre krav til lønnsomhet i prosjektet mulig å oppfylle, og vi trekker oss fra den intensjonsavtalen vi inngikk i februar, sier administrerende direktør Espen A. Pay i NCC i en pressemelding.

Statoil har i stedet forhandlet frem en ny avtale med AF Spesialprosjekter i samarbeid med det danske entreprenørselskapet E. Pihl & Søn på rundt 700 millioner kroner. Den nye konstellasjonen har fått navnet AFS-Pihl Group.

Arbeidet med å planere tomten er ventet å starte i månedsskiftet juni/juli i år, og være ferdig i fjerde kvartal 2003. Tomten skal da være klar for installering av prosessanlegg og fire lagertanker. LNG-fabrikken på Melkøya skal etter planen være ferdig rundt årsskiftet 2005/2006.

Klarsignal til å starte opp igjen Snøhvit-prosjektet ble gitt nylig, etter at ESA-domstolen avklarte de skattemessige rammebetingelsene for prosjektet.

- Vi er lettet over denne avklaringen og ser fram til å begynne på prosjektet igjen, sier prosjektdirektør Egil Gjesteland i en kommentar.

I samband med oppstarten på Snøhvit er Statoil er med på å etablere Barents NaturEnergi i Hammerfest. Det nye infrastrukturselskapet skal legge til rette for næringsutvikling i Finnmark i forbindelse med Snøhvit.

Utbyggingen gir muligheter for å utnytte energiprodukter som kjølevann, varmt vann og naturgass forretningsmessig. Statoil eier 30 prosent i selskapet. Øvrige eiere er Hammerfest kommune, Hammerfest næringsinvest, Selskapet for Industrivekst (Siva) og Hammerfest Elverk.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.