PODKAST

Navigasjonsbonanza verden over. Skal Norge være med og styre utviklingen videre?

– Det kommersielle markedet for satellittnavigasjon har fullstendig eksplodert, forklarer Steinar Thomsen.

Avdelingsdirektør for satellittnavigasjon i Norsk Romsenter, Steinar Thomsen.
Avdelingsdirektør for satellittnavigasjon i Norsk Romsenter, Steinar Thomsen. Foto: Sebastian Storvik
6. nov. 2019 - 10:30

En podkast fra

Hør Teknisk sett på...

Podkastpromobilde

GPS er ikke alene lenger. Både Europa, Russland og snart Kina har sine uavhengige, men ganske like systemer. Moderne mobiler og dingser med moderne mottakere for GNSS – Globale NavigasjonsSatellittSystemer kan ta inn alle sammen. Det gjør at man ser flere satellitter fra trange posisjoner og det øker nøyaktigheten.

– Det er mer enn 6 milliarder mottakere av satelllittnavigasjon i verden i dag, ifølge avdelingsdirektør for satellittnavigasjon i Norsk Romsenter, Steinar Thomsen. Teknisk Sett møtte ham på Inside Telecoms høstkonferanse i går, tirsdag.

Norge er i ferd med å fornye avtalen med EUs Galileo-program og vi, men vårt langstrakte land og aktivitet til havs har spesielt stor nytte av teknologien.

I en uke framover publiserer TU daglige podkaster, med utgangspunkt i Inside Telecom-konferansen tirsdag 5. november. Dette er den første i miniserien.

Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.
Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.

Podkasten Teknisk Sett 

Jan M. Moberg og Odd Richard Valmot i Teknisk Ukeblad er begge sivilingeniører med solid teknologisk bakgrunn. Hver uke snakker de om aktuelle teknologiske temaer i TUs podkast Teknisk sett.

Følg vår nye side på Facebook!

Hvis du abonnerer på Teknisk sett på iTunes, Spotify eller en annen app, kan du laste ned og lytte til nye episoder hver uke. Vi legger normalt ut nye episoder torsdag ettermiddag, slik at du for eksempel kan laste den ned og høre på vei til jobben på fredager.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.