ELBIL

Nå vil Grønn kontakt bygge ladenettverk i Europa

Skifter samtidig navn til «Mer».

En Grønn Kontakt-ladeplass ved Kleppe på Askøy.
En Grønn Kontakt-ladeplass ved Kleppe på Askøy. Foto: Marius Valle
Marius ValleMarius ValleJournalist
30. nov. 2020 - 07:00

Den norske ladeoperatøren Grønn Kontakt skifter navn til Mer. Målet er å rulle ut et ladenettverk i Europa, basert på erfaringene fra Norge og Sverige.

I en pressemelding skriver det nye selskapet at navneendringen først rulles ut i Norge og Sverige, hvor Grønn Kontakt-merkenavnet forsvinner. Omprofileringen vil skje over de kommende månedene. Det er i dag 260 ladestasjoner med det gamle navnet i Norge. Mer lanserer samtidig en ny ladeapp for betaling.

Det er Statkraft som eier Mer. De satser på at erfaringene fra utbygging av ladenettverk i Norge skal komme godt med når de utvider til andre land. De eier allerede ladeoperatører i Tyskland og Storbritannia, som skal samles under Mer-merkenavnet.

Mer skal ledes av Ole Henrik Hannisdahl, som til nå har vært leder for Grønn Kontakt. I pressemeldingen sier han at de ved å ha vært med på utbygging siden starten av elbileventyret i Norge har lært hvordan man skaper lønnsomme ladenettverk som kan skaleres i takt med elbilsalget.

Vil gjøre det enklere å være elbilist

– Vi har også lært viktigheten av gode brukeropplevelser, og her ønsker vi å bli enda bedre.
Vår nye app er et første skritt på veien, men vi gir oss ikke der. Fremover vil vi jobbe for å gjøre det enda enklere å være elbilist ved å fortsette utbygging av hurtigladenettverket vårt, tilby markedets beste ladetjenester og ha de mest brukervennlige løsningene, sier Hannisdahl.

Mer er Norges nest største ladeoperatør etter Fortum. Fortum solgte tidligere i sitt ladeselskap Fortum Recharge til Infracapital, og ladeselskapet byttet navn til Recharge. De opererer over 1400 ladestasjoner i Norge.

Den tredje største operatøren i Norge er BKK. 

Oppkobling og frakobling ble testet ute på felt ved en vindturbin. Det skal kunne skje i opptil Hs 2,5 m.
Les også

Lader offshoreskip direkte fra vindturbin

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.