TRAFIKK OG ITS

De er både dyre og unyttige: Nå slukkes alle bomstasjonslys

Alle lyssignal i bomstasjoner over hele landet slukkes samtidig 6. april 2019.

Automatisk bomstasjon for Miljøpakke Trondheim åpnet 31. mars 2010.Detalj, grønt pluss betyr godkjent passering
Automatisk bomstasjon for Miljøpakke Trondheim åpnet 31. mars 2010.Detalj, grønt pluss betyr godkjent passering Foto: Statens vegvesen
13. mars 2019 - 11:04

Det melder Statens vegvesen i en pressemelding.

Det er flere årsaker til at lyssignalene nå tas ned. Først og fremst koster det mye penger å etablere og drifte de såkalte kvitteringslysene for passeringer som står plassert foran hver bomstasjon i hele landet. I tillegg er det usikkert hvor stor nytte trafikantene har av lyssignalene.

Ett tiltak for å effektivisere driften av bompengesektoren

– Vi har derfor besluttet at alle lyssignal i bomstasjoner skal fjernes, opplyser Egil Aasheim som leder Kontor for AutoPASS i Statens vegvesen, Vegdirektoratet. Han sier videre at dette er ett av flere tiltak i forbindelse med gjennomføringen av bompengereformen, der det er ønskelig å forenkle innkrevingen av bompenger for å få til mer effektiv drift.

Kan ta noe tid før stolpene fjernes

Forslaget om å fjerne lyssignalene har vært ute på ekstern høring der både bompengeselskaper, bilbransjen, kommuner, fylkeskommuner og andre samarbeidspartnere har fått mulighet til å komme med innspill. Konklusjonen er at alle lyssignal i landet skal tas ned. Lysene skal derfor slukkes ved samtlige bomstasjoner 6. april 2019.

Fjernes så snart det er praktisk mulig

– Vi regner med at det vil ta noe tid før vi får fjernet alle lysstolpene i hele landet, men vi vil sørge for at dette skjer så snart det er praktisk mulig, opplyser Aasheim. 

Det blir heretter ikke satt opp lysstolper på nye anlegg.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.