TUNNELER

Nå skal Ibestadtunnelen til pers: BMO har signert kontrakten

I dag ble kontrakten mellom Troms og Finnmark fylkeskommune og BMO Tunnelsikring signert.

Svein Tore Drevsjø i BMO Tunnelsikring og Kristina Hansen, fylkesråd for samferdsel i Troms og Finnmark fylkeskommune, signerte kontrakten i dag.
Svein Tore Drevsjø i BMO Tunnelsikring og Kristina Hansen, fylkesråd for samferdsel i Troms og Finnmark fylkeskommune, signerte kontrakten i dag. Foto: Troms og Finnmark fylkeskommune
28. sep. 2020 - 14:56

Den omfattende oppgraderingen av Ibestadtunnelen skal etter planen starte i løpet av oktober 2020. Arbeidet forventes ferdig medio juni 2022.

Kontraktssummen lyder på 210.954.192,90 kroner eks. mva., skriver Troms og Finnmark fylkeskommune i en pressemelding.

BMO tunnelsikring var lavest i pris av de tre som ga tilbud på oppdraget.

Fakta om Ibestadtunnelen

  • Lengde: 3418 meter
  • Stigning: 10 %
  • Åpningsår: 2000
  • ÅDT: 600
  • Vegbredde: 6,5 m, fri høyde: 4,6 m, tunnelprofil: 8,5
  • Fartsgrense: innløp Andørja 60 km/t, tunnel 80 km/t, innløp Rolla 50 km/t.

– Vi har hatt en god prosess fram til signeringa i dag og ser fram til å få Ibestadtunnelen godkjent etter tunnelsikkerhetsforskriften. Oppgraderinga blir bra for både privat- og næringstrafikken. I tillegg er det positivt at myke trafikanter vil kunne ferdes gjennom tunnelen når oppgraderinga er ferdigstilt, sier fylkesråd for samferdsel, Kristina Hansen, i meldingen.

Ibestadtunnelen skal gjennomgå en omfattende oppgradering. Tre nye tekniske bygg skal på plass, og det skal monteres tunnelventilasjon og nødstasjoner.

Det skal trekkes nye elektrokabler, ny LED-belysning og rømningslys, DAB-radio og nødnett. Det blir videoovervåking i portalområdene, Co/No2 gassmålere, nødstrøm og tilknytning til VTS. Hele drenssystemet skal skiftes ut, og det skal monteres nye pumpeledninger og oljeutskiller.

Entreprenøren skal også videreføre det påbegynte arbeidet med vann- og frostsikring. Sist men ikke minst: Det blir gjort tilpasninger slik at det blir tillatt å sykle gjennom tunnelen.

Ibestadtunnelen er en del av fylkesvei 848 og ligger i Ibestad kommune i Troms og Finnmark fylke. Tunnelen binder sammen øyene Andørja og Rolla. <i>Foto:  Google Maps</i>
Ibestadtunnelen er en del av fylkesvei 848 og ligger i Ibestad kommune i Troms og Finnmark fylke. Tunnelen binder sammen øyene Andørja og Rolla. Foto:  Google Maps

 

Restene etter tunnelbrann i Brattlitunnelen i Nordland  i 2013 der et vogntog med 27 tonn brunost tok fyr og brant i fire
Les også

66 tunneler oppfyller ikke minstekravene til sikkerhet

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.