T2

Nå skal du ha teknologien på kroppen

4DForce: Sensorhjelm som skal gi deg innsikt i hvilke stressmestringsteknikker som fungerer for deg. Hjelmen skal nå også brukes til å hjelpe barn med ADD/konsentrasjonsvansker.
4DForce: Sensorhjelm som skal gi deg innsikt i hvilke stressmestringsteknikker som fungerer for deg. Hjelmen skal nå også brukes til å hjelpe barn med ADD/konsentrasjonsvansker.
Stein Jarle OlsenTestansvarlig
17. mars 2013 - 08:48

 

 

Skrittellere, pulsklokker og alle mulige slags sensorer har allerede gjort sitt inntog i gadgetverdenen, men etter hvert som teknologien går fremover, dukker det stadig opp nye måter å integrere teknologi i produkter vi bruker til daglig.

Livet

Cebit-messen i Hannover i Tyskland er i utgangspunktet ikke spesielt forbrukerrettet, men har en seksjon kalt Cebit Life.

Her viser produsentene frem den siste utviklingen innenfor teknologi som skal gjøre det lettere og mer behagelig å være menneske og håndtere hverdagen.

Her er noen av høydepunktene.

Briller som stiller døgnrytmen

Australsk-utviklede Re-timer er briller som har en innebygget lyskilde og skal hjelpe deg til å justere døgnrytmen din, enten det er jetlag, skiftarbeid eller vanlig søvnløshet som plager deg.

50 minutter med brillene på med en gang du våkner om morgenen skal stille døgnet «tilbake» og følgelig gjøre deg trøttere om kvelden og gjøre det enklere å våkne tidlig.

Det er fotoreseptorer i øynene som reagerer på lyset og sender signaler til hjernen om å holde seg våken og på alerten.

– Produktet ble opprinnelig utviklet for å behandle pasienter med søvnløshet. Professor Leon Lack fant ut at de ved å bruke en slik lysenhet før leggetid kunne forskyve «kroppsklokka» og dermed både sovne og våkne senere. Motsatt, om du bruker den når du våkner opp om morgenen, kan du skyve kroppsklokka andre vei, sier administrerende direktør Ben Olsen i Re-timer til Teknisk Ukeblad.

Produktet hans er allerede i salg, og koster 239 euro inkludert moms og levering, altså i underkant av 2000 kroner.

Les mer: Her er brillene som skal fjerne jetlag

Hjelm som avstresser

4DForce: Sensorhjelm som skal gi deg innsikt i hvilke stressmestringsteknikker som fungerer for deg. Hjelmen skal nå også brukes til å hjelpe barn med ADD/konsentrasjonsvansker.
4DForce er en sensorhjelm som skal gjøre det enklere å identifisere de tingene og teknikkene som gjør at du slapper av.

Sensorene bruker vanlig EEG – elektroencephalogram – til å lese av hjernebølger og muskelsammentrekninger.

Ved å vise deg i sanntid hvordan avslapningsteknikkene dine fungerer, skal systemet hjelpe deg med å finne frem til de metodene som fungerer best.

– For tiden jobber vi mest med å utvikle systemet til å hjelpe barn med konsentrasjonsvansker. Vi har utviklet et spill som barna kan styre med hjelmen, og det hjelper dem med å lære seg hvordan de skal konsentrere seg, sier Joanna Izdebksi i 4DForce til Teknisk Ukeblad.

Les også: Nå kan du glemme PIN-koden

Personlig trener på øret

FX-SPORT: Phil Lindsay i Mi-Sport viser frem FX-Sport, en kombinert musikkspiller, personlig trener og motivator du kan ha på øret mens du trener.
Britene i Mi-Sport har utviklet en personlig trener du kan ha på øret, kalt FX-sport. Produktet er en vannresistent musikkspiller hvor du kan legge inn egendefinerte meldinger som programvaren leverer til deg underveis i treningsøkten.

– «Kom igjen, du ser bra ut» er ikke så veldig motiverende. «Du skal på ferie om fire måneder, du må se bra ut i bikinien» er mye bedre, og det er disse skreddersydde beskjedene som gjør at du gir det lille ekstra på trening, sier Phil Lindsay i Mi-Sport.

Produktet lar deg skreddersy dine egne treningsøkter med innlagte beskjeder underveis. På nettsiden vil de også legge til rette for deling av treningsøkter som du kan laste ned og legge inn i hodetelefonene.

Lindsay lover god lydkvalitet og en ekstra motiverende «race»-modus hvor du kan løpe mot dine egne tider og lengder. En egenlaget badehette gjør også at du kan bruke den i svømmebassenget, og treneren har 8 GB innebygget minne.

Prisen blir 139 britiske pund, litt under 1200 kroner, når den lanseres neste måned.

Les også: Slik velger du rett GPS-pulsklokke

Klokke med telefontilkobling

COOKOO: Kombinert designklokke og ekstra skjerm for iPhone, iPad og iPod touch. Med denne kan du sjekke inn på Facebook direkte fra håndleddet.
Det er allerede blitt spekulert i om gigantene Samsung og Apple vil lansere klokker som kan kobles direkte til selskapenes respektive telefoner. Men andre selskaper har allerede forsøkt å ta en del av denne kaka.

Klokken Cookoo ser ut som en hvilken som helst annen designklokke, men har en digital skjerm i tillegg til analoge visere. Den lar deg sjekke hvem som ringer, kalenderpåminnelser, Facebook-meldinger og ladestatus direkte på håndleddet.

Du kan også bruke den til å kontrollere musikkavspilling, ta bilder med telefonen og sjekke inn på Facebook.

Klokken er foreløpig kompatibel med Apple-enheter med Bluetooth Smart, altså Iphone 4S og oppover, Ipad 3, 4 og mini og den nyeste Ipod touch. Flere enheter skal bli klare snart. Cookoo koster 130 dollar, altså rundt 750 kroner.

Les også: På denne klokka kan du se nesten hva du vil

«Handsfree»-hanske

BLUETOOTH-HANSKER: Hanskene til Winnershine har høyttaler i tommelen og mikrofon i lillefingeren, i tillegg til myke taster ved håndleddet. Det lar deg svare på samtaler midt i skituren.
Fra Kina kommer det selvfølgelig også en rekke mer eller mindre innovative produkter, og det ene produktet selskapet Winnershine har utviklet virker perfekt for en kald norsk vinter.

Det dreier seg om hansker som har innebygget bluetooth-tilkobling, høyttaler og mikrofon, slik at du kan bruke den som handsfree for mobilen.

Høyttaleren sitter i tommelen, mens mikrofonen sitter i lillefingeren, så om du ser for deg hvordan du holder hånda om du later som du snakker i telefonen, er du på riktig spor.

Selskapet har også en hel rekke andre, liknende hybridprodukter, for eksempel luer, kapser og pannebånd med minijack-tilkobling.

Les også: I år tar trådløs lading endelig av

Universaldocking

Denne USB 3.0-dockingen lar deg koble til for eksempel ekstern skjerm, trådløst tastatur, mus og høyttalere med en enkelt USB-kabel. Praktisk om du har en ultrabook uten docking-mulighet. Stein Jarle Olsen
Cebit kan også by på en hel del andre mer eller mindre obskure produkter som kanskje ikke fortjener den store omtalen i seg selv, men som vi ikke har noen skrupler med å legge til i en sak som denne.

Først ut her er dockingstasjonen som fungerer med "alle" nye PC-er.

Ulempen med nymotens ultrabook-maskiner og andre tynne og lette saker er at de ikke har mulighet til noen proprietær dockingløsning av den tradisjonelle typen.

Det har taiwanske Kaijet Technologies gjort noe med, i form av en smart USB 3.0-docking. Den gir deg HDMI- og VGA-utganger for en ekstern skjerm med oppløsning opptil 2048x1152, tilkoblinger for ethernet, høyttalere, mikrofon og flere USB-porter, slik at du med en enkelt kabel kan koble til alt du har av skrivebords-duppeditter.

Hybridpenn

AluPen Pro gir deg både kulepenn og stylus i ett. Vektbesparende? Stein Jarle Olsen
Videre finner vi pennen som fungerer både som vanlig blekkfylt notatblokk-kompanjong, men som også kan snus og brukes som stylus for touchskjermer.

Den har det klingende navnet Just Mobile AluPen Pro, og skal ifølge produsenten "redefinere pennen for det 21. århundre" med sin perfekte vektfordeling og høykvalitets kulepenn.

– Og fordi AluPen Pros stylus er mer presis enn fingeren din, er den perfekt for skriving, spilling og nettsurfing, heter det, selv om pennen var godt skjult bak en glassmonter og dessverre ikke tilgjengelig for tafsing.

Førsteinntrykk: Førsteinntrykk: Microsoft Surface Pro

Alt-i-ett for spilling

MSI Wind Top blir en alt-i-ett-maskin for spillerne. Stein Jarle Olsen
Til sist bringer vi MSIs nye alt-i-ett-pc, som i motsetning til alle de øvrige Windows-maskinene vi testet i vår store alt-i-ett-test tidligere i år, er ment for spillerne blant oss.

27-tommeren Wind Top AG2712 kommer dessverre bare med 1920x1080 som oppløsning, men har et matt touchpanel, en kraftig firekjernet Intel Core i7 3630QM-prosessor, opptil 16 GB RAM og Nvidias relativt kraftige Geforce GTX 670MX-grafikkbrikke.

Maskinen har også bluray-brenner, og kommer selvfølgelig med Windows 8 ombord. Nye Wind Top skal være i handelen i april.

Les også:

Ny mobillinse lar deg fokusere i etterkant

Er det den ultimate ingeniørleken?

Med denne kan du skrive rett på skjermen  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.