IT

Nå kobles varmepumpa til alarmsystemet

Verisure og Panasonic inngår avtale.

Appstyrt: I Verisures nye app kan også varmepumpa styres.
Appstyrt: I Verisures nye app kan også varmepumpa styres. Bilde: Verisure
26. sep. 2014 - 20:00

Det smarte huset nærmer seg fra mange kanter. Alle som har en eller annen kablet eller trådløs kobling til en bolig sitter på noe som kan bli til en gullgruve.

Smarthus

En av dem med slik forbindelse er fra sikkerhetssiden. Verisure, tidligere Securitas Direct, selger boligalarmer rettet mot innbrudd og brannvarsling.

Nå har de inngått en avtale med Panasonic slik at deres varmepumper kan kobles til og bli en del av overvåknings- og styringssystemet som Verisure tilbyr som en app.

Fra før har de en liknende avtale med Assa Abloy som gjør at deres smarte dørlås blir en del av det samme systemet.

Alle de nye alarm- og brannsensorene har også sensorer for fuktighet og temperatur som kan avleses i appen.

– For oss er det smarte huset at alt man ønsker å styre snakker sammen via gatewayen vi har utviklet. Vi har tatt den i bruk for sikkerhet og varsling, men den er svært fleksibel og funksjonaliteten kan utvides med slike ting som varmestyring og mye mer. Det var naturlig å snakke med Panasonic. De er markedsleder på varmepumper og de har kommet langt med trådløs styring av systemene. Derfor var det ikke vanskelig å koble deres styring til vårt system slik at folk kan sette opp kriteriene i den samme appen de bruker for sikkerhet, sier kommunikasjonssjef i Verisure, Cecilie Knudsen.

Les også: Slik styrer du varmepumpa med mobilen

Tar styringen: Produktsjef i Panasonic, Sofia Törnlöf og kommunikasjonssjef i Verisure, Cecilie Knudsen vil gjøre alarmsystemet til husets hjerne.
Tar styringen: Produktsjef i Panasonic, Sofia Törnlöf og kommunikasjonssjef i Verisure, Cecilie Knudsen vil gjøre alarmsystemet til husets hjerne.

Varme og kulde

Fra 1. oktober skal Panasonic være klar med sin såkalte smarte energimodul. Den vil kommunisere trådløst med den trådløse sentralenheten til Verisure, som igjen er koblet til boligens internettforbindelse.

Det er ikke unikt å kunne styre en varmepumpe trådløst via en app. Nyheten ligger i at den dukker opp i Verisures app hvor den kan integreres med andre systemer.

– Vi kan styre og programmere varmepumpen i appen på en lang rekke ulike måter, og det vil komme nye utgaver av appen med flere muligheter fremover. For eksempel kan varmepumpen kobles til sensorene i huset slik at den senker temperaturen når alle har lagt seg, og så kan man programmere det starttidspunktet man ønsker. Alle som har kjøpt våre varmepumper de siste to årene kan koble den til Verisure, sier produksjef i Panasonic, Sofia Törnlöf.

De som har en Panasonic-varmepumpe trenger ikke å være kunde av Verisure for å bruke appen deres. Alle kan laste den ned og styre varmepumpene.

– Vi har rundt 200.000 boligkunder i Norge, og rundt halvparten har byttet til det nye smarte systemet vårt. Systemet vil bli videreutviklet slik at det kan lagre historiske data om når det er folk i huset. På den måten er det mye enklere å programmere varmepumper slik at de bruker minst mulig energi, sier Knudsen.

Les også:

Denne dingsen gjør «dumme» ting smarte

40 prosent av varmepumpeinstallatørene driver ulovlig

Nå får varmepumpene minstekrav til energieffektivitet  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.