KARRIERE

Nå kan du starte ingeniørstudiet på Bali

Med undervisning på norsk.

Om det frister med noen måneder på Bali, kan Høgskolen i Gjøvik nå tilby første semester på byggingeniørstudiet her i høst.
Om det frister med noen måneder på Bali, kan Høgskolen i Gjøvik nå tilby første semester på byggingeniørstudiet her i høst. Bilde: Colourbox
Stein Jarle OlsenTestansvarlig
26. juli 2012 - 13:58

Det er Høgskolen i Gjøvik som gjennom en avtale med Nordic Center for International Studies (NORCIS) tilbyr sine studenter å ta første semester på Bali i Indonesia.

På norsk

Foreløpig er det bare byggingeniørstudiet som tilbyr bachelorstart på Bali, men det kan også bli aktuelt med flere studier etter hvert dersom interessen er stor.

Det er Høgskolen i Gjøvik som setter opp faget, står for lærere og har farlig ansvar. Foreløpig er det cirka 40 ledige plasser, opplyser styreleder Rolf Zelius i NORCIS til Teknisk Ukeblad.

NORCIS har sammen med universitetet selv pusset opp en del av det internasjonale campuset på Udayana University i Jimbaran på Bali, blant annet for å kunne streame forelesninger fra Norge.

Undervisningen foregår på norsk, og studentene får bruke laboratoriene på Udayana, som skal være bedre enn de ved Høgskolen i Gjøvik.

– Men selv om fasilitetene på Campus Bali holder høy universitetsstandard, blir det spennende å se om studentene vil lykkes med krevende realfag. Vi har god erfaring i andre fagdisipliner, der gjennomføring og karakternivå ligger noe over tilsvarende løp i Norge. Det kan faktisk se ut som om utferdstrangen og merverdi i flotte omgivelser gir økt motivasjon, sier Zelius.

Les også: Her er årets superstudier

Her kan du fortsatt bli ingeniør  

Sosiale prosjekter

Studentene vil også kunne få delta i sosiale hjelpeprosjekter som NORCIS gjennomfører.

Blant annet dreier det seg om bedring av forholdene for barn og ungdom i slummen i Jakarta, hjelp til barnehjemsbarn på Bali og til fangene i Balis fengsel.

Avreise til Bali er 31. august og retur 9. desember, og studieavgiften til NORCIS er 27.000 kroner pluss 2.000 kroner i administrasjonsgebyr. I tillegg kommer forsikring, visum, flyreise og opphold, anslått til cirka 22.000 kroner.

Studiet har rullerende opptak frem til 10. august, og det legges til rette for at også femte semester i bachelorutdanningen kan gjennomføres på Bali.

NORCIS og Høgskolen i Gjøvik tilbyr for øvrig også bachelorstart i økonomi og ledelse ved Udayana.

Les også: Her kjemper de om noen av landets mest ettertraktede studieplasser

Lettest å få seg jobb i India

Aker Solutions ansetter 1300 ingeniører

Ingeniørstudiet regnes som «billig»  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.