PODKAST

Nå bygger webpioneren Jon en ny nettleser som skal ta opp kampen med de store

Få her i landet har spilt en så viktig rolle i utviklingen av Web som Jon von Tetzchner

Bygger videre:  Jon von Tetzchner startet selskapet Vivaldi for å gi alle Operaelskerne den nettleseren han mener de fortjener.
Bygger videre: Jon von Tetzchner startet selskapet Vivaldi for å gi alle Operaelskerne den nettleseren han mener de fortjener. Foto: Odd Richard Valmot

Allerede i 1992 startet prosjektet på det som den gang het Televerkets forskningsinstitutt, og som i 1995 ble til Opera Software. Over årene fikk de hele 350 millioner brukere på desktop og mobil. Ikke minst utviklet de et unikt grensesnitt på nettleseren som mange elsket. Men etter at selskapet ble solgt, var det slutt. Grensesnittet på desktop skulle likne det på mobil.

Det falt Jon von Tetzchner tungt for brystet. Resultatet er etableringen av Vivaldi, for over fem år siden, som bygger videre på det opprinnelige grensesnittet til Opera 11. Mange, inklusive undertegnede, er jublende glad for den nye nettleseren som nylig også kom i mobilutgave.

I dag snakker vi med Vivaldi-sjefen om utviklingen av nettlesere og planene for fremtiden. For selskapet har masse planer for å bygge inn funksjonalitet som gjør tilværelsen vår ende bedre og enklere.

Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.

Podkasten Teknisk Sett

Jan M. Moberg og Odd Richard Valmot i Teknisk Ukeblad er begge sivilingeniører med solid teknologisk bakgrunn. Hver uke snakker de om aktuelle teknologiske temaer i TUs podkast Teknisk sett. 

Normalt publiseres Teknisk sett hver torsdag ettermiddag.