PODKAST

Møt Chris som brenner for datasikkerhet. – Det er altfor lett å være hacker i Norge

Digital sikkerhet bør vi være opptatt av. Det er mange farer ute på nettet og det kan være lurt å utvise en kombinasjon av kløkt og sunn skepsis.

Ser den mørke siden: Sikkerhetsekspert Chis Dale i River Security gir oss litt innsikt i en skummel verden de fleste av oss ikke bekymrer oss for til daglig.
Ser den mørke siden: Sikkerhetsekspert Chis Dale i River Security gir oss litt innsikt i en skummel verden de fleste av oss ikke bekymrer oss for til daglig. Foto: Marius Jørgenrud
2. juli 2020 - 20:30

Datasikkerhet er viktig for andre, men betyr det noe for oss? Er vi ikke sikre når vi surfer rundt da? Det er nok noe man lurer på fra nasjonsnivå via næringslivet til hver og en av oss.

Svaret, for å foregripe innholdet i dagens podkast er dessverre nei, ifølge sikkerhetsekspert og medgründer av selskapet River Security, Chris Dale. 

Det er en skummel verden der ute hvor vi sprader rundt sammen med de verste digitale skurkene. Det er ikke en gang bedring å spore. Disse folkene er særdeles dyktige og oppfinnsomme, og verden tappes for stadig mer penger og informasjon som kommer «bransjen» til gode.

Er alt håp da ute? Nei det er det ikke. Vi kan alle utvise litt mer fornuft i vår omgang med digitale verktøy. Det kan lønne seg på så mange plan.

Podkasten Teknisk Sett

Jan M. Moberg og Odd Richard Valmot i Teknisk Ukeblad er begge sivilingeniører med solid teknologisk bakgrunn. Hver uke snakker de om aktuelle teknologiske temaer i TUs podkast Teknisk sett. 

Normalt publiseres Teknisk sett hver torsdag ettermiddag.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.