DRIFT OG VEDLIKEHOLD

Mesta mener konkurransen skulle vært avlyst og har klaget inn Vestfold og Telemark fylke for Kofa

Mesta og tre andre selskaper ble avvist fra konkurransen om en driftskontrakt for fylket. Nå har Mesta klaget inn saken for Kofa.

10. mai 2022 - 05:57

3. mai i år har Klagenemnda for offentlige anskaffelser (Kofa) registrert en klage. Den er sendt inn av Mesta, og det er Vestfold og Telemark fylkeskommune som er klaget inn for nemnda.

I Kofas korte omtale av den innkomne klagen står det at fylket kunngjorde en åpen anbudskonkurranse for inngåelse av avtale om drifts- og vedlikeholdsoppgaver på veinettet.

Det gjelder etter alt å dømme den såkalte Vestfold sør-kontrakten, som fylkeskommunen lyste i desember 2021.

I slutten av februar ble det klart at Presis Vegdrift var tildelt kontrakten, selv om firmaet lå på femteplass i en rangering av pristilbudene. Årsaken er at de fire billigste tilbudene alle ble avvist av fylkeskommunen.

Mesta var selskapet med laveste pristilbud, men ble altså avvist fra konkurransen. Konsernet mener i sin klage til Kofa at fylket har brutt regelverket for offentlige anskaffelser ved å avvise konsernet fra konkurransen.

Dessuten mener Mesta, ifølge Kofas beskrivelse, subsidiært at fylket har brutt regelverket ved å utforme et ulovlig kvalifikasjons- og dokumentasjonskrav.

Mesta mener videre at denne feilen har påvirket konkurransen. Derfor skulle konkurransen vært avlyst.

Denne laderen fra Kverneland Energi kan flyttes med personbil. Ladeenheten som Vegvesenet er ute etter i denne konkurransen er større: En container på ti eller 20 fot.
Les også

Vegvesenet ble felt på regnefeil

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.