DRIFT OG VEDLIKEHOLD

Mesta har laveste pris på driften av riksveiene i Sunnfjord-kontrakten

Tre av de riksdekkende entreprenørene vil ha kontrakten. Mesta er lavest i pris.

12. apr. 2021 - 13:05

Tre entreprenører er med i konkurransen om å drifte riksveiene i Sunnfjord og deler av Sogn og Nordfjord, i kontrakten som heter 9305 Sunnfjord 2021-2026. Mesta leverte det laveste tilbudet, skriver vegvesenet i en pressemelding.

Ved fristens utløp hadde disse firmaene meldt sin interesse for driften av E39, riksvei 5 og riksvei 13:

Entreprenør Tilbudssum i kr. eks. mva.
Mesta 248.759.764
Presis Vegdrift 288.135.240
Veidekke Industri 374.901.918

NB: Tilbudene er ikke kontrollregnet og evaluert. Veidekkes kronesum var opprinnelig oppgitt slik som Vegvesenet hadde skrevet den i pressemeldingen, men dette tallet ble rettet 13. april.

– Vi er fornøyd med deltagelsen i konkurransen. Det er store og seriøse aktører som er interessert i dette oppdraget. Nå skal vi kvalitetssikre og kontrollregne tilbudet, og så tar vi sikte på at vi kan undertegne kontrakt med den nye entreprenøren snarest mulig, sier prosjektleder Lars Erik Karlsen i Statens vegvesen i pressemeldingen.

Veimerking RV3 Østerdalen, nov. 2021
Les også

To nye kontrakter for merking av riksveier

Varer i åtte år

Kontrakten omfatter totalt 338 kilometer riksvei og 65 kilometer gang- og sykkelvei i kommunene Sogndal, Høyanger, Sunnfjord, Gloppen og Kinn.

Kontraktsperioden starter 1. september, og gjelder frem til høsten 2026. Hvis partene er enige, er det mulig å forlenge kontrakten med opptil tre år.

Les også

Disse seks firmaene vil ruste opp bruer i Agder de neste to årene

Miljøkrav

I denne kontrakten krever Statens vegvesen lavutslippskjøretøy for deler av bilparken. Målet er at utslippene fra Vegvesenets virksomheter skal halveres innen 2030.

– Videre har vi i denne kontrakten strammet inn på kravene til oppsamling av vaskevann før og etter tunnelrenhold. I vinterdriften ønsker vi å redusere saltmengden gjennom å bruke rett utstyr til rett tid, og ved økt bruk av værdata. Det skal bidra til at vi bruker minst mulig salt for å få best mulig effekt, sier Karlsen.

Kontraktsområdet har i alt 27 tunneler med en total lengde på 49 kilometer.

Veidekke legger 200 tonn miljøasfalt på en prøvestrekning på E14 mellom Meråker og Storlien på oppdrag for Statens vegvesen i 2021.
Les også

For 1,1 milliarder kroner får Vegvesenet 560.000 tonn asfalt – se hvor den havner

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.