ARBEIDSLIV

Master-studier i Singapore

Norges teknisk- naturvitenskapelige universitet (NTNU) og Norges Handelshøyskole (NHH) har et nytt tilbud til sivilingeniører eller siviliøkonomer som skal ta mastergraden i teknologiledelse. I januar neste år kan de som ønsker det, resie til Singapore og fullføre ett semester ved National University of Singapore Business School (NUS).

-Singapore er møtestedet mellom vest og øst. En rekke norske bedrifter er til stede i Singapore og i landa rundt. Kunnskap om industri og bedriftskultur i området er interessant for mange norske bedrifter, sier Ingar Tyssen, programkoordinator ved MTM-studiet.

Han opplyser at NTNU/NHH vurderte flere andre universiteter i Asia, men mener at NUS både faglig og plasseringsmessig peker seg ut.

Innblikk og kvalitet

-Innblikk i asiatisk industri- og forretningskultur vil være svært verdifult for norske firma med interesser i området, påpeker Tyssen.

I juli var en delegasjon bestående av Studiedirektør Jon Walstad ved NTNU, Professor II Gunnar Wille og Programkoordinator MTM Ingar Tyssen på besøk til NUS for å ferdigstille avtalen.

- Etter en rekke møter med administrasjon og faglærere sitter vi igjen med inntrykket av at NUS er et meget markedsrettet og profesjonelt drevet universitet med høy kvalitet på både fagstab og studenter. NUS rekrutterer studenter fra hele Øst-Asia, og har svært høye inntakskrav. Dette gjør at MTM studentene kommer i et aktivt læringsmiljø med engasjerte medstudenter, sier Tyssen.

I januar vil minst to av de 25 som nå er i full gang med sitt MTM-studium reise til Singapore.

Videreutdanning

Master of Technology Management er et videreutdanningstilbud TNU og NHH samarbeider om. Den spede starten var i 1994, men først i 2000 tok det av. Hvert nye kull begynner i januar. Første kull med 25 studenter er ferdig nå i høst. Erfaringene så langt er svært gode.

Det er i hovedsak sivilingeniører eller siviløkonomer med minst fem års arbeidserfaring som kan søke på de 25 plassene. I fjor og forfjor var det rundt 60 kvalifiserte søkere.

Det første året skjer all undervisning i Norge med tre samlinger i hvert semester. Temaene er mer generelle med blant annet strategi, marked, innovasjon, bedriftsøkonomi, kompetanseforvaltning, organisasjonsledelse og rammebetingelser på timeplanen. Det er meningen at dette skal tas ved siden av full jobb.

I tredje semester må studentene velge om de skal fordype seg i ett område ved enten MIT i Boston, Chalmers i Gøteborg eller Singapore.

I løpet av det snaue halvåret i utlandet, skal studentene spesialisere studiet og begynne på diplomoppgaven. Da skal studentene velge et emne, problemstilling eller utfordring som er relevant for sin bedrift. Dermed vil både studenter og arbeidsgivere få fullt utbytte av studiene.

Søknadsfristen for å begynne MTM-studiene i januar 2003, er 1. oktober.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.