BYGG

Lyntogplanene er lagt i skuffen

De som vil kjøre lyntog i Norge, må vente i mange tiår.

Samferdselsminister Marit Arnstad vil heller bygge ut jernbanen rundt storbyene enn å satse på lyntog.  Lyntogutredningen til 80 millioner kroner blir nå lagt bort.
Samferdselsminister Marit Arnstad vil heller bygge ut jernbanen rundt storbyene enn å satse på lyntog. Lyntogutredningen til 80 millioner kroner blir nå lagt bort. Bilde: SCANPIX
4. juni 2013 - 07:44

Det er usikkert om det noensinne blir noe av, skriver VG.

Lyntogutredningen til 80 millioner kroner blir nå lagt bort, og regjeringen sier nei til lyntog. Det gjør også Høyre og Frp.

Intercity først

Før intercity-utbyggingen på Østlandet er ferdig rundt 2030, er det ikke snakk om å bygge skinnegang for høyhastighetstog i Norge.

– Vi må gjøre det viktigste først. Det er å lage et godt togtilbud rundt de store byene Oslo, Bergen og Trondheim, sier samferdselsminister Marit Arnstad (Sp) til VG.

250 km/t

Arnstad mener likevel ikke at utredningen av lyntog er bortkastet:

– Vi fikk fram noen viktige fakta, og utredningen ligger der og kan komme til nytte senere. Derfor har vi foreslått å bygge intercitystrekningene for 250 km/t der det er mulig, for ikke å stenge for lyntog i fremtiden, sier Marit Arnstad.

Les også:

200 km/t blir maksfart i 30 år til

Nå blir det god mobildekning på toget

Prioriterer byregionene foran lyntog  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.