INDUSTRI

Leter etter oppskriften på feilfri produksjon

Sammen med 18 partnere fra seks land skal Benteler og Sintef finne oppskriften på nullfeil-produksjon.

 – Målet er at det endelige produktet skal oppfylle kundens krav fullt ut første gang, hver gang, sier Odd Myklebust, som er prosjektkoordinator i Dat4. Zero og forskningsdirektør i Sintef Manufacturing.
– Målet er at det endelige produktet skal oppfylle kundens krav fullt ut første gang, hver gang, sier Odd Myklebust, som er prosjektkoordinator i Dat4. Zero og forskningsdirektør i Sintef Manufacturing. Foto: Sintef

I Raufoss Industripark er Benteler Automotive en av de største produksjonsbedriftene, med en årlig omsetning på 1,8 milliarder kroner. På det 3000 dekar store industriområdet ei knapp mil sør-vest for Gjøvik disponerer de 19 bygg for å lage lettvekts kollisjonssikringsløsninger i aluminium for bilindustrien, vegg i vegg med blant andre Nammo, Kongsberg Automotive og Hexagon Ragasco. Produksjonen omfatter hele verdikjeden fra støping av egne legeringer via ekstrudering og fullautomatisert forming av aluminiumsprofiler til ferdige produkter. De har også egne verktøy-, utviklings- og testavdelinger, og av de 500 ansatte på Raufoss er 52 ingeniører.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.