IT

Lanserer kroppen som ID-brikke

INN PÅ TEPPET:
Teknologirådgiver i Gemaldo, Alain Relimi sier det vil være nok å gå inn på et teppe i butikken så frå du tilgang til en rekke tjenester.
INN PÅ TEPPET: Teknologirådgiver i Gemaldo, Alain Relimi sier det vil være nok å gå inn på et teppe i butikken så frå du tilgang til en rekke tjenester. Bilde: Odd R. Valmot
20. juli 2011 - 08:21

Klokken din, beltespennen, smykket eller noe annet som du bærer nær kroppen skal være nok til å betale i kassen, åpne dører eller logge inn. Det eneste du trenger å gjøre er å ta på noe, så identifiserer du deg.

Gigant

Det er en ny hverdag det franske selskapet Gemaldo foreslår. Med en omsetning på rundt 15 milliarder kroner er det en gigant på digital sikkerhet, slik som ID-kort og pass.

Nå foreslår de å ta et gigantsprang slik at vi kan kvitte oss med passord, ID-kort, pass, kredittkort og andre løsninger vi er blitt avhengige av. De vil utnytte kjent teknologi på en ny måte for å gjøre hverdagen vår enklere.

Kjent teknologi

– Vi vil bruke to kjente teknologier for å gjøre dette mulig. Det ene er å bruke kroppen som kommunikasjonskanal for å etablere en forbindelse med brikken man bærer på seg. Det holder å berøre et objekt, så kan vi i løpet av noen millisekunder overføre den informasjonen som trengs. Vi kan overføre 10 Mbit/s gjennom kroppen, så hastigheten er ingen begrensing, sier teknologirådgiver Alain Relimi i Gemaldo.

Når kommunikasjonen er etablert som en sikker forbindelse, overtar et radiosamband resten. Gemaldo kommer til å bruke Ultra-Wide Band (UWB) til dette, og den skal fungere inntil ti meter.

– Det vi trengte i tillegg var en måte å identifisere seg mot brikken. Det er her Idex kommer inn. De har utviklet en fingeravtrykkleser som er helt ideell til dette formålet. Det eneste som kreves av brukerne, er at de tar på seg enheten som inneholder eGo-brikken og at de identifiserer seg daglig mot den via fingeravtrykket, sier Relimi.

Snakker sammen

Kommunikasjonen gjennom kroppen og via UWB er en måte å etablere kommunikasjon mellom eGo-enheten man bærer på seg og en eGo-utstyrt enhet.

Når de kan bringes i tale på en så enkel måte, vil det være et fundament for en helt ny verdikjede.

Remili er ikke bekymret over at dette krever en helt ny verdensomspennende infrastruktur. Slikt utvikles raskere enn noen gang før i historien, og det er enkelt å rulle den ut.

Tester neste år

eGo er en plattform man kan bygge svært mange ulike tjenester på. Og den vil være både mye sikrere og enklere å bruke enn det som finnes i dag.

– Vil du ha noe i fremtiden, så er det bare å ta det. eGo fikser transaksjonene. Skal du betale på bussen, er det nok om du går om bord. Kommunikasjonen gjennom skoene er nok til å starte transaksjonen. Og skal du logge inn på en nettside, er det bare å berøre musa. Går du bort fra pc-en, logges du ut. Eller du kan låse opp en dør ved å ta i håndtaket. Den er likevel stengt for uvedkommende. Vi begynner testingen neste år, sier Relimi.

Glad for tilliten

– Dette er en stor anerkjennelse til den nye fingeravtrykksløsningen vi har utviklet. Smart Finger Film er både tynn og bøyelig og kan tilpasses alle tenkelige formfaktorer, inkludert kort og slike ting som eGo. Vi er i ferd med å sette i gang produksjon av den nye sensoren for de første eGo-protypene, sier Idex-sjef Ralph Bernstein.

Mer om Idex: Billig fingerleser i plast

Nå kommer Idex-kortet

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.