MARITIM

Langt nede i havet og veldig høyt til værs

En forrykende samtale om verdensrom og havrom med astrofysiker Eirik Newth og Teknas egen visepresident Elisabet Haugsbø.

Himmel og hav: Teknisk Ukeblads Jan Moberg modererer samtalen mellom Teknas visepresident Elisabet Haugsbø og astrofysiker Eirik Newth.
Himmel og hav: Teknisk Ukeblads Jan Moberg modererer samtalen mellom Teknas visepresident Elisabet Haugsbø og astrofysiker Eirik Newth. Foto: Odd Richard Valmot
21. aug. 2022 - 16:27

En podkast fra

Hør Teknisk sett på...

Podkastpromobilde

I en Teknisk Sett spesial under et Tekna-arrangement Under Arendalsuka har vi spilt inn en dyptpløyende og høytflyvende samtale mellom to eksperter på hver sitt område.

Selvfølgelig er Newth opptatt av kjemperaketten Starship som Elon Musk snart er klar med og de nye mulighetene den bringer med seg. Da er ikke vektbegrensninger som romfarten alltid har harr så viktige lenger. Nå kan vi tenke på å skyte opp 100 tonn. Og ofte.

Selv om Haugsbø er konsentrert om havet og vannmassene mener hun at satellittene har tilført oss veldig store kunnskaper og det renner på med nye muligheter. Spesielt nå når vi skal bygge ut enorme mengder havvind. Hun tar også til orde for at vi tenker grundig over hvor vi bygger ut for det bor faktisk noen under de flytende turbinene.

Teknisk sett: Moberg & Valmot

Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.
Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.

Jan M. Moberg og Odd Richard Valmot i Teknisk Ukeblad er begge sivilingeniører med solid teknologisk bakgrunn. Hver uke snakker de om aktuelle teknologiske temaer i TUs podkast Teknisk sett.

Normalt publiseres Teknisk sett hver torsdag ettermiddag.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.