PUKK OG GRUS

Landet storavtale for vaskeanlegg

Nordic Bulk har nylig inngått en forhandleravtale med CDE Global, Europas ledende aktør innen resirkulering av gamle masser.

Kjartan Eggebø, driftsleder pukk og miljø i Velde pukk ser over vaskeanlegget fra CDE Global sammen med vedlikeholdsleder. Han mener resirkulering er en riktig satsing.
Kjartan Eggebø, driftsleder pukk og miljø i Velde pukk ser over vaskeanlegget fra CDE Global sammen med vedlikeholdsleder. Han mener resirkulering er en riktig satsing. Foto: Nordic Bulk
18. apr. 2018 - 07:25

Dermed kan Nordic Bulk levere CDE sine vaskeanlegg enten som selvstendige enheter eller bygge dem inn i eksisterende anlegg.

– Det ligger store verdier i gammel masse, påpeker Peder Egeland, daglig leder i Nordic Bulk i en pressemelding.

– I stedet for å deponere masse kan man enkelt utnytte ressursene med ny teknologi. Pukkverk og entreprenører kan for alvor øke lønnsomheten ved å vaske og resirkulere gamle masser, sier Egeland.

– Visjonen vår har alltid vært å levere anlegg som gir bedre totaløkonomi. Det har vi tenkt å fortsette med fremover ved å bli ledende i Skandinavia på økt utnyttelse av gamle ressurser, sier bedriftslederen.

Vasker ut lønnsomme ressurser

Velde Pukk på Sandes har Europas største miljøstasjon, hvor satsing på gjenvinning har gitt større slagkraft innen asfalt og betong.

– Lastebilene frakter verdifull gravemasse inn, og rene fraksjoner ut. Det gir effektiv drift. Vi har nylig kjøpt enda ett CDE-anlegg som gir bedre massebalanse. Vi satser hardt på resirkulering og økt utnyttelse, forteller Kjartan Eggebø, driftsleder pukk og miljø i Velde Pukk.

Ettersom urene masser nærmest er umulige å tørrsikte, er det nødvendig å vaske ut de dårlige massene med sikt og cyclon.

– Vaskemaskinene til CDE Global er ekstremt effektive på å skille jord, sand, stein og annet avfall. Leverandøren har fortalt om entreprenører som har gått fra å betale for deponi, til å selv få betalt for ferdigvaskede masser, forteller Peder Egeland i Nordic Bulk.

Bruksområder for vaskeanlegg

  • Utgraving av tomter
  • Pukkverk med gammelt overskuddslager
  • Gravemasser fra for eksempel gammel veg
  • Singel fra tunneler
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.