T2

Lager margarita på kommando

En margaritablender utenom det vanlige – utviklet på hackekonkurranse.

Apples stemmestyringsfunksjon Siri, Google app engine, et kretskort med Wifi og en blender inngår i det komplekse systemet utviklet av Sirious Margaritas.
Apples stemmestyringsfunksjon Siri, Google app engine, et kretskort med Wifi og en blender inngår i det komplekse systemet utviklet av Sirious Margaritas. Bilde: TechCrunch

Med denne Siri-styrte blenderen kan du mikse en margarita uten å reise deg fra godstolen. Det eneste du trenger å gjøre er å lese inn en beskjed i Siri, apples stemmestyringsfunksjon.

Apples stemmestyringsfunksjon Siri, Google app engine, et kretskort med Wifi og en blender inngår i det komplekse systemet utviklet av Sirious Margaritas.

De Siri-styrte, hackede margaritamaskinen ble nylig presentert på en utviklerkonferanse i San Fransisco.

Les også: Perfekt tappet øl - hver gang!

Slik starter den

– Det er en margaritamaskin som er kontrollert av Siri. La oss si, du vil ha en margarita, men du ønsker ikke å nærme deg maskinen. Du forteller bare Siri at margaritamaskinen skal lage en margartia, forteller Sourya Roy, fra Sirious Margaritas til Techcrunch.

"Be margaritamaskinen lage en margarita til meg", er den magiske setningen som aktiverer systemet.

Denne konsise ordren lest inn på Apples stemmestyringsassistent Siri sender en tekstmelding via Google app engine. Et kretskort med Wifi og to releer aktiverer så blenderens motor og en servomotor som sørger for at drinken havner i glasset.

Techcrunch har en video av begivenheten her.

Les også: Denne maskinen lager middagen selv

Blender med Wifi

Systemet bruker et kretskort med Wifi fra Electric Imp. Firmaet leverer løsningen som gjør det mulig å koble for eksempel brødristere, eller i dette tilfellet en blender til internett.

Med systemet kan vaskemaskinen sende deg en melding når vasken er ferdig, varmeovnene stille inn temperaturen etter værmeldinger eller kaffetrakteren si fra når kaffen er klar, ifølge teknofil.

Les også:

Øver på oljevern med 75 kubikkmeter popkorn  

Her er de nye Cola-flaskene  

Utviklet på hackathon

Den revolusjonerende blenderen ble presentert under en hackekonkurranse eller såkalt hackathon på konferansen TechCrunch Disrupt i San Fransisco i forrige uke.

I løpet av 24 timer skulle lag av hackere og utviklere lage en mest mulig innovativ hack eller modifikasjon av et produkt.

Margaritamaskinen nådde imidlertid ikke til topps. Konkurransen ble vunnet av Livebolt, et lag som utviklet et låsesystem styrt av en iPhone app.

Hvorvidt Sirious Margaritas har funnet en løsning på hvem som skal hente drinken fra maskinen, er imidlertid uklart.

Fikk du med deg disse sakene?

Slik får du de reneste tennene

Brettkrigen om barna er i gang

Scanner kreft med mindre radioaktivitet

Fett og muskler forteller hvem du er

Norsk forskning kan gi sunnere chips  

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.