Kristian Brende blir ny leder av Entreprenørservice

Fra og med 1. januar blir Kristian Brende ny leder av Entreprenørservice.

Kristian Brende.
Kristian Brende. Foto: www.gudim.no
22. des. 2022 - 12:01

Brende tar over etter Frode Tryti Olsen, som fra samme dato blir prosjektleder for ny Råvannstunnel (E5) i Oslo.

Kristian Brende har de siste fem årene vært konserndirektør med ansvar for Forretningsområde Spesialister, men går etter eget ønske ut av konsernledelsen. Fra og med 1. januar tar han over ansvaret for Skanska sitt datterselskap Entreprenørservice.

Entreprenørservice er organisert som et eget datterselskap i Forretningsområde Anlegg og konserndirektør Anders Geirsta er glad for å få Kristian med på laget:

– Jeg er veldig glad for at Kristian har takket ja til å ta over ansvaret for Entreprenørservice, og ser også frem til å få han inn i ledergruppen i anlegg. Han er en sterk og målfokusert leder som brenner for verdiene våre, noe han blant annet har vist gjennom sitt sterke engasjement innen seriøsitetsarbeidet. Entreprenørservice har hatt en veldig god utvikling den siste tiden og jeg er sikker på at Kristian vil bidra til at vi befester og tar en sterkere posisjon i dette viktige fagområdet og markedet.

Kristian Brende har et veldig godt inntrykk av selskapet han nå skal lede, og gleder seg til å bli bedre kjent med både organisasjonen, kundene og prosjektene:

– Familien min drev tidligere det som den gang var en av Trøndelags største maskinentreprenører, så jeg har anleggsblod i årene og gleder meg stort til å endelig få jobbe i anleggsvirksomheten vår og ikke minst ta et mer operativt ansvar og komme nærmere driften. Entreprenørservice har en viktig rolle i Skanska-maskineriet og de besitter en unik kompetanse som vil bli etterspurt i årene fremover, og som ikke minst er viktig for Skanskas konkurransekraft i et krevende men spennende anleggsmarked. Jeg gleder meg virkelig til å ta fatt på denne spennende lederjobben og ser frem til å bli bedre kjent med alle de dyktige folka i selskapet.

Kristian har vært ansatt i Skanska siden 2006. Han er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole i Bergen. Han begynte sin karriere i selskapet som regions Controller og var også en periode Business Controller med internasjonalt ansvarsområde i Skanska AB, før han returnerte til Norge og ble sjefscontroller i Skanska Norge. I 2017 gikk han inn i konsernledelsen hvor han har hatt ansvar for Spesialistene, samt vært ansvarlig for konsernets seriøsitetsarbeid.

Linje L1, mellom Spikkestad og Lillestrøm, har hatt store problemer med innstillinger hele denne våren.
Les også

Slik skal Vy unngå togkaos neste vinter

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.