SOLENERGI

Kraftig økning i produksjon av solenergi fra norske hjem

Gunnar Eskeland, professor i ressurs- og miljøøkonomi ved Norges Handelshøyskole, tror ikke solenergi vil bli lønnsomt for privatpersoner i Norge med det aller første.
Gunnar Eskeland, professor i ressurs- og miljøøkonomi ved Norges Handelshøyskole, tror ikke solenergi vil bli lønnsomt for privatpersoner i Norge med det aller første.
Det har vært en voldsom økning i bruken av solcellepaneler på norske hjem. I 2016 ble det installert solcellepaneler tilsvarende 3 millioner kilowattimer.

I 2015 ble det installert solceller på privatboliger i Norge tilsvarende en produksjonskapasitet på 700.000 kilowattimer.

I fjor ble det installert solcellepaneler med samlet produksjonskapasitet på hele 3 millioner kilowattimer, skriver Aftenposten.

Kunnskap på vei opp

– Kostnadene har gått ned, og bevisstheten og kunnskapen om solenergi er på vei oppover i befolkningen generelt. Stort fokus på klimaendringene, som har helt reelle konsekvenser rundt omkring i verden, medvirker nok også til at en del er blitt interessert i solenergi, sier Ragnhild Bjelland-Hanley, leder i Solenergiforeningen i Norge.

Gunnar Eskeland, professor i ressurs- og miljøøkonomi ved Norges Handelshøyskole, tror imidlertid ikke solenergi vil bli lønnsomt for privatpersoner i Norge med det aller første.

– Jeg tror det kommer til å gå i favør av fornybare kilder fremover, men sol vil neppe bli et stort her til lands. Jeg tror solenergi har større potensial i andre deler av verden enn Norge hvor solen skinner mer. Vi har dessuten mye vannkraft i Norge, og det kommer ikke til å endre seg, sier Eskeland.

3 millioner kilowattimer tilsvarer årsforbruket til rundt 150 norske husstander.

 
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.