Klart for høstmøtet

Alexandra Bech Gjørv, Stein Lier-Hansen og Ole Christian Apeland er blant foredragsholdere på Norsk Bergindustri og Norsk Bergforenings høstmøte i Trondheim 11.-13- oktober.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
SAMSUNG CAMERA PICTURES
10. okt. 2017 - 11:57

Verden er på vei inn i en ny, grønn steinalder. Solceller, el-biler, vindmøller og annen miljøvennlig teknologi krever sikker tilgang på en lang rekke mineralske råstoffer. Norge har et kjempepotensial for å ta en enda viktigere rolle i framtidens industri, skriver Norsk Bergindustri i en pressemelding.

Høstmøtet er årets største nettverksarena i bergindustrien. Her treffes mennesker med engasjement for uttak og foredling av mineralske råstoffer fra ulike delbransjer, bedrifter og forvaltningen. Årets tema er samfunnsaksept og kommunikasjon.

- Vi leverer morgendagens materialer. Vi må selv fortelle omverden om mineralenes rolle i ethvert moderne samfunn og hvilke muligheter bransjen vår representerer, sier generalsekretær i Norsk Bergindustri, Elisabeth Gammelsæter.

Hver nordmann forbruker i gjennomsnitt 15 tonn mineralske råstoffer årlig. Etterspørselen etter slike råstoffer øker kraftig både her hjemme og internasjonalt.

- Norge har fantastiske geologiske ressurser, høykompetent befolkning og et av verdens strengeste miljøregelverk. Alt ligger til rette for økt satsing på denne bransjen, men det krever samfunnsaksept og dialog med omverden, sier Gammelsæter.

Bergindustriens høstmøte er ikke bare en faglig møteplass, de sosiale rammene rundt arrangementet er viktige. Deltakerne kan velge mellom utflukt til skiferbygda Oppdal eller byvandring i Trondheim med NGUs Tom Heldal som guide. UKA-revyen på Samfundet er også en del av programmet for dem som vil.

- Med godt over 200 påmeldte deltakere ligger det til rette for gode diskusjoner og mye sosialt samvær for bransjekollegaer fra hele landet, avslutter Gammelsæter.

Se hele høstmøteprogrammet her

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.