BYGG

Kinderegg på UMB

FOR GAMMELT: Dagens driftsbygning for Senter for husdyrforsøk må vike plassen for et nytt. Det blir en arkitektonisk og ingeniørmessig utfordring.
FOR GAMMELT: Dagens driftsbygning for Senter for husdyrforsøk må vike plassen for et nytt. Det blir en arkitektonisk og ingeniørmessig utfordring. Bilde: Knut Werner Alsén/UMB
Joachim Seehusen
18. mai 2011 - 14:02

Statsbygg forbereder et bygg med tre funksjoner ved Universitetet for miljø- og biovitenskap på Ås (UMB).

Senter for husdyrforsøk (SFH) skal få et nytt bygg som skal huse et mangfold av dyr, være egnet til forskning og midt oppi dette skal det foregå undervisning.

Det er ikke et vanlig landbruksbygg Statsbygg skal føre opp. Med sine tre vidt forskjellige funksjoner blir det en overraskelse ikke ulikt et Kinderegg.

Les også: Et veterinærslott og en UMB-slum

Anbud

Byggherren ønsker derfor å gjøre aktuelle fagmiljøer klar over oppdraget med skisse- og forprosjekt for det 25.000 kvadratmeter store bygget, som sendes ut på anbud i sommer.

Prosjekteringsarbeidet er planlagt i september 2011.

Bildeserie: BILDESERIE: Forfallet på UMB

2014

SHF er i dag spredt over flere bygg, Flere av disse må fornyes, og da Veterinærhøgskolen og Veterinærinstituttet likevel skal flyttes til Ås blir det viktig å få SHF noe lengre unna for å sikre godt smittevern.

Det nye SHF skal bygges på Einarstujordet om lag en kilometer nord for universitetsområdet. Det nye senteret vil stå ferdig i 2014 dersom det kommer tilstrekkelige bevilgninger.

Utfordrende

Bygget skal være egnet til et mangfold av dyrehold, godt tilpasset landskapet rundt og være godt tilrettelagt for både forskning og undervisning i et lokale fullt av husdyr. På toppen kommer høye miljøambisjoner.

Les også: Kan tjene millioner på UMB-oppdagelse

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.