ELBIL

Kia viser konseptbilen EV9

Skal gi et hint om en kommende modell.

Kia EV9 Concept viser designretningen Kia ser for seg.
Kia EV9 Concept viser designretningen Kia ser for seg. Foto: Kia
Marius ValleMarius ValleJournalist
19. nov. 2021 - 17:00

Kia har vist frem sin elektriske konseptbil EV9 under bilmessen i Los Angeles. Bilen er en SUV basert på Hyundai-gruppens E-GMP-plattform som brukes på Hyundai Ioniq 5 og Kia EV6.

En konseptbil er ofte langt unna en produksjonsbil i utseende og løsninger. Det ser ut til å være rimelig å anta at det samme vil stemme for Kia EV9.

Konseptbilen har bakhengslede dører, såkalte «selvmordsdører», og mangler B-stolpe. Det er et designvalg som gjerne tas på konseptbiler for å skulle gjøre interiøret enklere å se.

Mens vi snakker om interiør: Ingen konseptbil med respekt for seg selv har små skjermer. Derfor slår koreanerne til med en 27 tommers skjerm på dashbordet. I tillegg et nær rektangulært ratt, som minner mye om rattet som leveres i Teslas nyeste Model S.

Dører som slår ut bakover og manglende B-stolpe mellom dørene er neppe elementer som kommer på en produksjonsmodell. <i>Foto:  Kia</i>
Dører som slår ut bakover og manglende B-stolpe mellom dørene er neppe elementer som kommer på en produksjonsmodell. Foto:  Kia

Få tekniske spesifikasjoner

EV9 er 4,93 meter lang, 2,06 meter bred og 1,79 meter høy. Akselavstanden er 3,1 meter. Vi snakker altså om en forholdsvis stor SUV dersom det ferdige produktet har tilsvarende mål.

Kias pressemelding er tynn når det kommer til tekniske spesifikasjoner, men konseptet har en tenkt rekkevidde på 482 kilometer. Den skal også ha neste generasjon hurtiglading, og kan lades fra 10 til 80 prosent på mellom 20 og 30 minutter, skriver de.

Utover dette sier Kia at konseptbilen er et hint om den neste modellen i Kias elektriske modellutvalg. Dermed er det ikke helt usannsynlig at Kia en gang neste år viser frem EV9 nærmere en produksjonsmodell med en nedtonet variant av konseptdesignen.

Interiøret domineres av en 27 tommers bredskjerm. <i>Foto:  Kia</i>
Interiøret domineres av en 27 tommers bredskjerm. Foto:  Kia
Deler av brua ble liggende over baugen på MS Dali. Her kuttes bru med sprengstoff. Den amerikanske havarikommisjonen har funnet flere feil med generatorer og strømbrytere som medførte blackout og medfølgende stans på hovedmotor.
Les også

Brukollapsen i Baltimore: Nye opplysninger

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.