MOTOR

Kan lage en halv million
batterier i året

Nissan Leaf er elbilen som er nærmest samlebåndet av de åtte elektriske modellene Renault-Nissan har presentert de siste par månedene.
Nissan Leaf er elbilen som er nærmest samlebåndet av de åtte elektriske modellene Renault-Nissan har presentert de siste par månedene.
2. nov. 2009 - 13:13

De siste par månedene har Renault-Nissan benyttet bilmessene i Frankfurt og Tokyo til å vise fram åtte elbilkonsepter.

Les sakene: Nissan kommer med fire elbiler

Flesket til med fire nye elbiler

Dersom elektrifiseringen skjer i den takt den fransk-japanske alliansen håper/tror, må de samtidig bygge opp kapasitet for batteriproduksjon.

Klare for 500.000 årlig

Det har de kontroll på, framholdt Renault-Nissan-sjef Carlos Ghosn på en konferanse i Beijing i forrige uke.

– Alt er på plass, kapital og avtaler med forskjellige myndigheter, til at vi kan lage 500.000 batterier i året, sa Ghosn ifølge Reuters .

Det er Nissan/NECs felles selskap Automotive Energy Supply Corporation (AESC, stiftet i 2007) som skal bidra med litiumionebatteriene til samtlige av elbilene fra Renault og Nissan, i tillegg til batteribytteselskapet Better Place. Det planlegges fabrikker både i USA og Europa i tillegg til den på Nissans fabrikk i Zama, Japan.

Prioriterer land som Norge

Ghosn sa imidlertid ikke når konsernet skal nå denne kapasiteten. Nissan har tidligere overfor Teknisk Ukeblad opplyst at målet er å produsere 350.000 eksemplarer årlig av Nissan Leaf i 2012/2013.

Les også: Skal lage 350.000 Leaf i året

Ghosn understreket at Nissan-Renault kommer til å prioritere markedene der det finnes statlige støtteordninger for elbiler. Han mener at dette er nødvendig for å sikre elbilenes konkurransekraft i hvert fall i tre år til.

– Jeg vil ikke selge en elbil som koster 25 prosent mer enn en tilsvarende bil som går på bensin, sa han.

Renault-Nissan-sjef Carlos Ghosn. Foto: Per Erlien Dalløkken

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.