PODKAST

Kampen om helseplattformen

Akson skulle bli en enhetlig satsing for alle norske kommuner på pasientjournal. Det ser ikke så enhetlig ut lenger

Vil ikke ha Akson: Helsebyråd Robert Steen og leder for produktområdet helsedata i Oslo Kommune, Liv Rossow synes Akson er stivbent og gammeldags og vil heller utvikle noe selv.
Vil ikke ha Akson: Helsebyråd Robert Steen og leder for produktområdet helsedata i Oslo Kommune, Liv Rossow synes Akson er stivbent og gammeldags og vil heller utvikle noe selv. Foto: Odd Richard Valmot
12. nov. 2020 - 20:30

En podkast fra

Hør Teknisk sett på...

E-Helsedirektoratets helseplattform for en felles kommunal pasientjournal som skal legge grunnlaget for samhandling har ikke blitt applaudert av alle. Helse-Midt går sin egen vei og har satset på en amerikansk løsning. Nå vil Oslo Kommune heller stille seg i spissen for et alternativ hvor de bygger opp et kompetent miljø som både utvikler og inviterer andre aktører til å utvikle løsninger.

Helsebyråd Robert Steen, som var med på å utvikle Finn.no, før han ble politiker mener vi bør satse på enklere og tynnere løsninger for å dekke behovene innen helse i stedet for å utvikle en ny mastodont som skal være ferdig om mange år og som skal rulles ut over enda flere år.

Som landets største kommune vil han ha en helt annen tilnærming til målet. Samtidig vil han invitere andre kommuner med i arbeidet og involvere selskaper som kan være med å utvikle løsninger. Det kan blir til nye eksportprodukter.

I dag snakker vi med Robert Steen og leder for produktområdet helsedata i Oslo Kommune, Liv Rossow.

Teknisk Sett: Moberg & Valmot

Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.
Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.

Jan M. Moberg og Odd Richard Valmot i Teknisk Ukeblad er begge sivilingeniører med solid teknologisk bakgrunn. Hver uke snakker de om aktuelle teknologiske temaer i TUs podkast Teknisk sett.

Normalt publiseres Teknisk sett hver torsdag ettermiddag.

Jarand Rystad, grunnlegger av Rystad Energy, tilbakeviser kritikken fra kjernekraft-forskerne Jonas Kristiansen Nøland og Martin Hjelmeland.
Les også

Svarer på kritikken: – Står bak konklusjonene

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.