ARKIVNYHETER

Juristløse overvåkere

LOVLØST: Forsvarets sikkerhetstjeneste (FOST) beskyldes for å være for ivrige i tjenesten. Det finnes heller ingen jurister i FOST, skriver Aftenposten.
LOVLØST: Forsvarets sikkerhetstjeneste (FOST) beskyldes for å være for ivrige i tjenesten. Det finnes heller ingen jurister i FOST, skriver Aftenposten. Bilde: Colourbox.com
Kjetil Malkenes Hovland
15. juni 2009 - 08:16

Forsvarets sikkerhetstjeneste (FOST) har ikke en eneste jurist blant sine nesten 100 medarbeidere. Juristene sitter i forsvarsdepartementet.

Det reagerer professor i rettsinformatikk ved Universitetet i Oslo, Jon Bing, sterkt på.

FOST-overvåkningen: Kripos etterforsker Forsvarets sikkerhetstjeneste

– Sensitivt

– Forsvarets sikkerhetstjeneste arbeider på en svært sensitivt område. Det ligger i arbeidets natur at grensen mellom det tillatte og det ikke tillatte er både vanskelig og viktig å trekke. Da trenger man kompetanse, sier Bing til Aftenposten.

Georg Apenes, direktør i Datatilsynet, tror ikke antall jurister gjør noe fra eller til, så lenge regelverket er for dårlig.

– Men det hadde jo ikke skadet med et personvernombud i tjenesten, sier han.

Betenker seg ikke

Apenes er også kritisk til at FOST blir etterforsket av Kripos.

– Mitt inntrykk er at Kripos i dag har en ledelse som ikke ser noen prinsipiell betenkelighet i å lagre opplysninger om nordmenns elektroniske datatrafikk i måneder og år, sier Apenes. (©NTB)

Kommentar: Hurra for skandalen

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.