KARRIEREPODKAST

Isabelle Ringnes om å være kvinne i tek-bransjen: – Jeg har hørt søta, berta og snuppe

Mangel på mangfold i teknologiyrker lønner seg ikke, det skaper klasseskille og produkter som ikke fungerer, mener teknologigründer Isabelle Ringnes.

Isabelle Ringnes er gründer av teknologiplattformen Equality check. I ukens episode av Teknisk sett karriere forteller hun hvorfor det er viktig med mangfold blant ansatte i teknologibedrifter. Podkasten er laget av Tuva Strøm Johannessen (t.v.) og Kjersti Flugstad Eriksen.
Isabelle Ringnes er gründer av teknologiplattformen Equality check. I ukens episode av Teknisk sett karriere forteller hun hvorfor det er viktig med mangfold blant ansatte i teknologibedrifter. Podkasten er laget av Tuva Strøm Johannessen (t.v.) og Kjersti Flugstad Eriksen. Foto: Are Thunes Samsonsen
20. des. 2021 - 18:00

– Jeg ble skremt over hvor homogent det var. Det var veldig mange menn, de fleste hvite eller asiatiske, sier Isabelle Ringnes.

Teknologigründeren er gjest i ukens podkastepisode av Teknisk sett karriere. Hun forteller om da hun i starten av i sin karriere studerte i New York og møtte en teknologibransje som hadde store mangler når det kommer til mangfold og likestillling.

– Det skremte meg fordi jeg forstod alt som teknologien er på vei til å forandre på individ- og samfunnsnivå. At ikke hele menneskeheten er representert i det som settes ut i samfunnet og skal påvirke våre liv var bekymringsverdig, sier hun.

Hør episoden der du lytter til podkaster eller i nettspilleren øverst i artikkelen. 

Blitt kalt søta, berte og snuppe

Isabelle Ringnes i podcaststudio <i>Foto:  Are Thunes Samsonsen</i>
Isabelle Ringnes i podcaststudio Foto:  Are Thunes Samsonsen

Ringnes har gjort stor suksess med teknologiplattformen Equality check, en nettside der ansatte kan legge inn anonyme vurderinger av hvordan de opplever mangfold og diskriminering på arbeidsplassen sin.

I episoden forteller hun hvordan hun selv har blitt møtt som kvinne i en mannsdominert bransje. Blant annet har hun blitt kalt mange ulike «titler» opp gjennom årene:

– Jeg har hørt søta, berta og snuppe, sier hun.

Henens beste råd til hvordan møte denne type tituleringer er å gjøre folk oppmerksomme på det.

– Selv om det virker litt kleint å gjøre det der og da, så tror jeg det utgjør en forskjell på sikt. Og forhåpentligvis er det ingen andre kvinner som kommer bak en i rekken som må stå i det samme, avslutter hun.

Les også

Teknisk sett karriere

– Hvem er du i arbeidslivet? 

Kjersti Flugstad Eriksen og Tuva Strøm Johannessen er journalister i Teknisk ukeblads karriereredaksjon og står bak podkasten Teknisk sett karriere. <i>Illustrasjon:  Sebastian Hagemo/ Kjersti Magnussen</i>
Kjersti Flugstad Eriksen og Tuva Strøm Johannessen er journalister i Teknisk ukeblads karriereredaksjon og står bak podkasten Teknisk sett karriere. Illustrasjon:  Sebastian Hagemo/ Kjersti Magnussen

Det prøver journalistene Kjersti Flugstad Eriksen og Tuva Strøm Johannessen i Teknisk Ukeblads karriereredaksjon å gi dere svar på.

I podkasten Teknisk sett karriere byr de på innsiktsfulle samtaler med spennende gjester om hvordan du kan utvikle deg som menneske i jobbhverdagen. 

Her finner du Teknisk sett karriere:

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Har du tips til gjester eller har du spørsmål til podkasten? Send oss en e-post!

Les også

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.