Innspillene skal være digitale på E6 Moelv-Øyer

Nye Veier bruker digitale verktøy i alle store planprosesser.

Kartutsnitt over E6 Storhove-Øyer.
Kartutsnitt over E6 Storhove-Øyer. Illustrasjon: Nye Veier
7. mars 2019 - 05:15

Nye Veier inviterer befolkningen til digital medvirkning når de nå starter på planarbeidet for utbygging av ny firefelts motorvei fra Moelv til Øyer. Byggherren planlegger byggestart på første delstrekning fra Storhove til Øyer allerede i løpet av 2020.

Den digitale medvirkningsportalen effektiviserer medvirkningsprosessen både for de som skal gi innspill og for Nye Veier som skal planlegge den nye motorveien.

Forenkle og fornye

– Det er viktig for Nye Veier å forenkle og fornye ved å ta i bruk digitale verktøy som sikrer god medvirkning. Nye Veier bruker nå dette i alle store planprosesser og vi ser svært positive resultater og håper på ti ganger så mange innspill som normalt. Nå kan alle markere sine innspill med nøyaktig plassering i det digitale kartet på nettsiden til Nye Veier, samtidig som vi får god oversikt over innspillene, sier sier Øyvind Moshagen, prosjektdirektør i Nye Veier E6 Innlandet.

Den digitale medvirkningsportalen dekker i første omgang delstrekningen Storhove – Øyer. Delstrekningen er ca. 11 kilometer og skal bygges som firefelts motorvei med fartsgrense på 110 km/t. Fra Storhove og nordover forbi Fåberg skal det bygges ny toløpstunnel. Videre nordover fortsetter den nye veien i dagen, som utvidelse av dagens trase, fram til Øyer.

Medvirkningportalen er utviklet av Cowi i samarbeid med Nye Veier.

– Nye Veier ønsker aktiv medvirkning fra alle som blir berørt av den nye motorveien. Vi har lagt opp til et løp som vi håper motiverer publikum til å fremme sine synspunkter, meninger og forslag knyttet til utbyggingen, sier Øyvind Moshagen, prosjektdirektør i Nye Veier E6 Innlandet.

Delstrekningen Storhove-Øyer inngår i E6-prosjektet Moelv-Øyer. Prosjektet består totalt av ca. 36 kilometer vei i dagen, ca. seks kilometer tunnel delt på to tunneler, ny bru over Lågen på ca. 0,7 km og ny bru over Mjøsa på ca. 1,6 km. Hele strekningen blir 44 kilometer og veien skal bygges som firefelts motorvei for 110 km/t.

 

LES OGSÅ: Tidenes veiutbygging i Oppland: Nye Veier skal lyse ut kontrakter for åtte milliarder

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.