BYGG

Ingeniører og arkitekter frykter for sikkerheten i nybygg

– Jeg er sjokkert over at departementet har vedtatt forslagene, sier AiN-direktør Egil Skavang.

Bransjeorganisasjonene for arkitekter, ingeniører og rådgivere sammen med NTNU og arkitekthøgskolene er samlet mot nye byggeforskrifter som bestemmer hvem som har prosjektansvar.
Bransjeorganisasjonene for arkitekter, ingeniører og rådgivere sammen med NTNU og arkitekthøgskolene er samlet mot nye byggeforskrifter som bestemmer hvem som har prosjektansvar. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
14. nov. 2018 - 07:41
Ingeniører og arkitekter protesterer kraftig mot nye byggeforskrifter og frykter for sikkerhet og kvaliteten på nye skoler, sykehus og boligblokker.
 

De mener bygge- og anleggsnæringens krav om markedstilpasning prioriteres høyere enn sikkerheten og ber Kommunal- og moderniseringsdepartementet se på forskriftsendringene på nytt.

– Jeg er mildt sagt sjokkert over at departementet har vedtatt disse forslagene, og ikke minst at fagavdelingene har sluppet dette igjennom, sier administrerende direktør Egil Skavang i Arkitektbedriftene i Norge (AiN).

Endringene innebærer at fagskoleutdannede får prosjekteringstillatelse på linje med utdannede spesialister med master i ingeniør- og arkitektfag, opplyser Ari Soilammi, utviklingssjef i Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF). 

Les også

Bransjeorganisasjonene for arkitekter, ingeniører og rådgivere sammen med NTNU og arkitekthøgskolene står samlet mot endringene som gjelder fra 1. desember.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.