ARBEIDSLIV

Ingeniører lokker med mat

Feil i matproduksjonen eller urent drikkevann kan få fatale følger. Ingeniørene holder deg og maten frisk.
Feil i matproduksjonen eller urent drikkevann kan få fatale følger. Ingeniørene holder deg og maten frisk.

"Rent vann - trygg mat - fordi ingeniørene bryr seg". Det er parolen de to ingeniørorganisasjonene har laget for arrangementet onsdag 18. september. Over hele landet arrangeres Ingeniørenes Dag med ulike arrangementer. Håpet er å vise hvor nødvendige ingeniørene er for at du og jeg skal få trygg og god mat og rent drikkevann.

-Vi vil nå skoleungdom over hele landet, sier John A. Haugen, president i NITO, ifølge organisasjonens egne hjemmesider.

Rent vann og trygg mat er noe de fleste nordmenn tar for gitt. - Få tenker over at ingeniørene er involvert i hele kretsløpet til det vi spiser og drikker, helt fra utvikling, produksjon og næringsmiddelkontroll til kloakk og renseprosesser, framholder presidenten.

Ingeniørenes Dag 2002 skal synliggjøre ingeniørenes rolle i samfunnet, og over hele landet vil det være forskjellige arrangementer knyttet til rent vann og trygg mat.Involverer unge

På grunn av sviktende interesse for realfag hos ungdommen håper ingeniørorganisasjonene spesielt på å nå frem til denne gruppen, og flere steder har lokalavdelingene engasjert skoleklasser i teknologirelaterte konkurranser og miljødetektivarbeid.

- De unge er den viktigste målgruppen. Uten interesse for realfag klarer vi ikke å rekruttere til ingeniøryrket, og da er det ikke sikkert vi klarer å utvikle og vedlikeholde den teknologien vi trenger for å sørge for fortsatt rent vann og trygg mat i fremtiden, sier Berg.

Ingeniørenes dag arrangeres i år for tredje gang. Dagen er et samarbeid mellom Norges Ingeniørorganisasjon - NITO, Norske Sivilingeniøres Forening (NIF) og Nasjonalt senter for rekruttering til naturvitenskapelige og teknologiske fag (RENATE).

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.