BILDESERIER

Ingen fare for flom

UFARLIG: Ingen fare for å bli ført med strømmen og kastet ut over demningskanten på Rosskreppfjorden. Vannmagasinet tilhører Kvina-vassdraget og ligger ved maks fyllingsgrad på 929 meter over havet, på grensa mellom Aust- og Vest-Agder.
UFARLIG: Ingen fare for å bli ført med strømmen og kastet ut over demningskanten på Rosskreppfjorden. Vannmagasinet tilhører Kvina-vassdraget og ligger ved maks fyllingsgrad på 929 meter over havet, på grensa mellom Aust- og Vest-Agder.Bilde: Asbjørn Goa

Norske vannmagasiner er nå nede på et minimum. Fyllingsgraden er om lag 60% rett før høsten og vinteren setter inn, melder NVE. Total magasinkapasitet i Norge er 81888 GWh. Fareskiltet ved Rosskreppfjorden (929 m.o.h når magasinet er fullt) i Kvina-vassdraget, er det ikke bruk for på lenge.

Vannmagasinene i Norge er ikke endret fra uke 36 til uke 37, samlet sett. Ifølge NVE er fyllingsgraden 61,2 prosent i uke 37. Men i område 2 - det vil si på Vestlandet, er magasinene reelt sett tappet . Fyllingsgraden er redusert med 0,5 prosentpoeng - fra 54,5 til 54 prosent.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.